reklama

Dietní večeře? 7 super receptů na pečenou zeleninu

Čerstvá zelenina je skvělá, ale v zimě má člověk spíš chuť na něco teplejšího. Jenže co když se vám nechce už večer moc vařit? Nebo si hlídáte každou přijatou kalorii? Našli jsme pro vás několik receptů, o kterých se dá tvrdit, že se tak nějak dělají samy (stačí je strčit do trouby), a u kterých vám vůbec nebude vadit, že v nich není maso nebo že jsou bez přílohy. A kdybyste snad přece jen měli pocit, že zelenina je pro vás málo, dejte si k nim krajíček celozrnného pečiva, trochu rýže nebo pár brambor, ať nemusíte jít o půlnoci na návštěvu do lednice. 

pz zelenina s houbami Foto:
Zdroj: jocooks.com
Italská pečená zelenina s houbami

Co budete potřebovat:

• 400 g malých žampionů

• 2 hrnky malých růžiček květáku

• 2 hrnky cherry rajčátek

• 12 oloupaných stroužků česneku

• 2 lžíce olivového oleje

• 1 lžíci směsi italských bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián…)

• sůl a mletý pepř

• 1 lžíci nasekané zelené petrželky

 

1. Očištěné žampiony, květák, rajčátka a celé stroužky česneku promíchejte v míse s olivovým olejem, italským kořením, solí a pepřem (nebojte se takového množství česneku, po upečení ztratí palčivou chuť a bude skvělý!).

 

2. Směs rozložte na plech pokrytý papírem na pečení, dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20–30 minut, až žampiony začnou hnědnout a květák je měkký.

 

3. Podávejte horké, posypané petrželkou.

 

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama