reklama

Asijské krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží

Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží Foto:
Krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží
Foto: snedeno.cz/ Miriam

Patří asijská kuchyně mezi vaše oblíbené? Pak se vám jistě zalíbí i náš nejnovější recept od foodblogerky Miriam na krůtí špenátové kari s jasmínovou rýží. Trochu netradiční, ale rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet.

Na 3–4 porce budeme potřebovat:

Na kari:
400 ml kokosového mléka
300 g krůtího masa
5 lahůdkových cibulek
4 stroužky česneku
1 velké rajče
1 mísu zeleného špenátu
1 hrst čerstvých arašídů
1 lžíci zelené kari pasty
1 lžíci sójové omáčky
1 vrchovatou lžíci kokosového tuku
1 lžičkj kukuřičného škrobu
sůl dle chuti

Rýže:
1 hrnek jasmínové rýže
1 a půl násobek vody
sůl

Postup:
Asijská jídla vynikají rychlou přípravou, takže je nutné mít všechno nachystané dopředu. Maso nakrájíme na nudličky, rajče nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibulky nakrájíme na kousky včetně zelených částí, česnek nakrájíme na plátky. Špenát propláchneme vodou a odkapaný přendáme do mixéru. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme. Čerstvé arašídy promneme v prstech a sloupneme hnědou slupičku z těch, na kterých nedrží pevně.

Rýži propláchneme vodou a v hrnci doplníme jeden a půl násobkem vody čerstvé. Osolíme a vaříme cca 12 minut. Pokud vaříme na plynu, je lepší použít rozptylovač plamene, protože se rýže snáz uvaří a nepřipálí se.

Ve větší pánvi (ideálně wok) rozpálíme kokosový tuk. Přihodíme pokrájenou cibulku a česnek a zpěníme. Přisypeme pokrájené maso a arašídy a zprudka orestujeme. Přidáme rajčata a kari pastu a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rozmixovaným špenátem. Ochutíme sójovkou a případně troškou soli. Promícháme, přivedeme k bodu varu a dusíme asi 3 minuty. Ve skleničce rozmícháme škrob s trošičkou vody a přilijeme k masu. Ještě chvilku povaříme, až směs zahoustne, a stáhneme z ohně.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek

Houbová sekaná Foto:

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Dobrá zpráva, houby rostou! A pokud se chystáte o víkendu do lesa, právě teď pro vás máme ověřený recept na houbovou sekanou, která se jistě stane stálicí na vašem...

Článek

Dýňovo-kukuřičná polévka Foto:

Skvělá podzimní dýňovo-kukuřičná polévka

Období dýní je v plném proudu a to by byla škoda nevyužít. Proto vám přinášíme nový recept na dýňovou polévku, tentokrát v kombinaci s kukuřicí. A je fakt skvělá!

Článek

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy Foto:

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy

Štrúdlové kapsy jsou geniální jako svačina do práce nebo nebo do školy, ale i na výlet. Pěkně drží pohromadě a jablíčka se během cesty nevytrousí. A koupíte-li již...

Horoskopy 2017

reklama

reklama