reklama

Dezert nejen na sváteční den: Karamelový trifle s pusinkami

Karamelový trifle s pusinkami Foto:
Karamelový trifle s pusinkami
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Trifle je dezert, který uspokojí nejen vaše chuťové, ale i zrakové buňky. Ochutnejte ho v lahodné podzimní verzi.

Trifle je tradiční staroanglický dezert, na němž je sympatických hned několik věcí. Jednak se nemusí péct a jeho příprava vám nezabere moc času. A pak vypadá krásně, protože se podává ve skleněné míse nebo pohárech a skládá se z několika různě barevných vrstev. Také se dá všemožně obměňovat v závislosti na dostupných surovinách, vaší chuti a fantazii. A v neposlední řadě je samozřejmě chuťově vynikající.

A i když to dá asi hodně přemáhání, nezapomeňte ho nechat dobře odležet, aby se všechny chutě rozvinuly a dokonale prolnuly. 

 

 

Karamelový trifle s pusinkami

Karamelový trifle s pusinkami Foto:

Co budete potřebovat na 4 porce:

Na hrušky:

  • 1 lžíci másla
  • 4 pěkné hrušky, oloupané, zbavené jaderníku a nakrájené na plátky
  • 50 g přírodního cukru
  • 50 ml smetany ke šlehání

Na karamel:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 120 g přírodního cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice

Na dokončení:

  • 300 ml jablečné nebo hruškové šťávy
  • 2 lžíce hruškovice (nemusí být)
  • 120 g cukrářských piškotů
  • 250 ml smetanového jogurtu rozšlehaného s vanilkovým cukrem
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • opražené mandlové lupínky
  • hotové sněhové pusinky na ozdobu

 

1. Na hrušky rozehřejte máslo ve velké nepřilnavé pánvi. Vložte hrušky a za občasného obracení je opékejte asi 5 až 10 minut, až zezlátnou. Přidejte cukr a smetanu a asi 2 minuty povařte, až se cukr rozpustí. Dejte stranou.

2. Na karamelovou omáčku promíchejte všechny přísady v malém kastrůlku a zahřívejte na středním stupni, až se cukr rozpustí. Nepřikryté povařte asi 3 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou.

3. V misce promíchejte šťávu s hruškovicí, pokud ji používáte. Třetinu piškotů namočte do šťávy a vyložte jimi podávací mísu nebo je rozdělte do pohárů. Zakapejte karamelovou omáčkou, rozložte část hrušek, přidejte další namočené piškoty a na ně naneste jogurt, vrstvy opakujte. Zakončete ušlehanou smetanou a posypte mandlovými lupínky. Dezert přikryjte a dejte ho chladit nejméně na 6 hodin. Před podáváním ho ozdobte pusinkami.

Pro všechny milovníky vaření a dobrého jídla vychází právě teď další číslo časopisu Prima FRESH. Nenechte si ho ujít a užijte si konec roku v pohodě, klidu a se spoustou dobrého jídla a pití.

Článek

Zimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní...

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Tomuhle neodoláte! Foto:

Dopnete rifle? Dejte si trifle!

Trifle je tradiční staroanglický dezert, který se většinou podává ve velké skleněné míse, aby vynikly jednotlivé vrstvy. Můžete ho ale podávat i ve skleničkách, aby každý...

Článek

Jsou jednoduché a vypadají nádherně Foto:

Dezert, kterým oslníte: Sladké labutě

Vyrobte si efektní dezert, který vám nedá moc práce a rozplyne se na jazyku.

Horoskopy 2017

reklama

reklama