reklama

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Mít doma zmrzlinu je v létě skoro tak důležité, jako mít doma zásobu vody na pití. Hlavně děti umí chodit zkoumat obsah mrazáku několikrát denně a ptát se, jestli už mohou nějaký ten nanuk sníst. Proto je dobré být připraveni – nejen na mlsné děti, ale i na vedra. I dosplělý si nějakou tu zmrzlinu rád dá. Zvlášť, když je domácí a vy víte, co všechno jste do ní dali. A co je ještě lepší – my dospělí si můžeme domácí nanuky vylepšit troškou alkoholu!

2 rady na začátek:

  • Na odměření surovin použijte hrnek o objemu 250 ml.
  • Pokud nemáte formičky na nanuky s víčky, která po zmrazení poslouží jako držátka, použijte dřívka. Dejte naplněné formičky asi na 30 minut do mrazáku, pak do nich zasuňte dřívka a nanuky nechte důkladně zmrznout.
Okurkovo-limetkové nanuky Foto:
Zdroj: ambrosiabaking.com
Okurkovo-limetkové nanuky

Co budete potřebovat na 8 nanuků:

• 1 oloupanou okurku hadovku

• 1 hrnek cukrového sirupu (viz TIP)

• 1/3 hrnku čerstvé limetkové šťávy

• 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru

 

Okurku nakrájejte na špalíčky a rozmixujte se sirupem, limetkovou šťávou a zázvorem. Směs propasírujte přes síto, rozdělte do tvořítek na nanuky a dejte asi na 6 hodin zmrznout.

 

TIP: Cukrový sirup si snadno připravíte z 500 ml vody a 500 g krupicového cukru. Povařte je v kastrolu, až se cukr úplně rozpustí, a nechte vychladnout. V lednici vám cukrový sirup vydrží opravdu dlouho.

Horoskopy 2017

reklama

reklama