reklama

Guacamole 6x jinak: Naslano i nasladko!

Tradiční mexická omáčka, která je díky avokádu máslově jemná a ostatní ingredience jí dodávají pořádný říz, si získala celý svět. Většina z nás asi guacamole připravuje velmi podobně. My vám ukážeme, že se dá udělat i trochu jinak.

simplyscratch.com Foto:
Zdroj: simplyscratch.com
Guacamole se slaninou a gorgonzolou

Co budete potřebovat:

• 3 zralá avokáda

• 3 slabé plátky anglické slaniny

• 1 velké rajče

• 1 stroužek česneku

• 1/2 papričky jalapeňo

• 1/3 hrnku rozdrobeného sýru Gorgonzola (lze ji nahradit Nivou)

• 1/4 hrnku jemně nasekané červené cibule

• šťávu z půlky limetky

• 1-2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

• 1 lžíci chilli omáčky

• špetku kajenského pepře

 

1. Avokáda podélně rozkrojte, do pecky zabodněte nůž a krouživým pohybem pecku vyjměte. Dužninu lžící oddělte od slupky, dejte do misky a rozmačkejte vidličkou.

2. Plátky slaniny opečte na suché pánvi dokřupava, nechte je odkapat na papírové utěrce, pak je rozlámejte na malé kousky a přidejte do misky.

3. Rajče rozkrojte na čtvrtiny, zbavte semínek, dužninu nakrájejte nadrobno a přidejte také do misky.

4. Přidejte rozetřený stroužek česneku, papričku zbavenou semínek a nasekanou nadrobno, Gorgonzolu, cibuli, limetkovou šťávu, koriandr a chilli omáčku.

5. Vše promíchejte, lehce posypte kajenským pepřem a podávejte s tortilla chipsy.

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama