reklama

Jedlé dárky: Laskominy, které potěší každého

Dárky, které jsou vlastnoručně s láskou vyrobené, krásně zabalené a navíc se dají sníst, potěší hned třikrát. Máme pro vás několik originálních nápadů, slaných i sladkých. Stačí si vybrat, zavřít se na jedno podzimní či zimní odpoledne do teplé kuchyně a tvořit.

Bejkrolsky1 Foto:
Zdroj: Marek Bartoš
Domácí bejkrolsky

První recept najdete i v kuchařce Denisy Bartošové Láskominy. Doma prý chroupou bejkrolsky dost často a Denisa pořád dokola přemýšlela nad tím, že udělat si je doma nemůže být nic složitého. Pak se konečně rozhodla to vyzkoušet a zjistila, že jsou na­prosto božské a ze stolu zmizely okamžitě! Pokud je někomu chcete darovat, stačí je zabalit do celofánu a převázat hezkou mašlí.

 

Co budete potřebovat:

• dlouhou úzkou bagetu

• 2 stroužky česneku

• rozmarýn

• 1 lžíci nasekané bazalky

• 1 lžíci strouhaného parmazánu

• 8 lžic olivového oleje

 

1.Bagetu ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. V jedné misce rozmíchejte 4 lžíce olivového oleje s jemně sekaným rozmarýnem a dvěma prolisovanými stroužky česneku, ve druhé 4 lžíce oleje, lžíci sekané bazalky a lžíci jemně strouhaného parmazánu.

2. Kolečka rozdělte na dvě hromádky, půlku jich natřete z obou stran směsí z jedné mističky a na půlku použijte směs z té druhé. Sušte v troubě při 100 °C dokřupava asi 10–15 minut.

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama