reklama

Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone

Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone Foto:
Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone
Foto: milkparade.eu

 

Jednoduché a lehké jídlo, které vám provoní celý byt. I sousedi se budou olizovat!

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (na 2 porce):

Na rybu:

  • 2 x 200 g filé z tresky (nebo jiné ryby)
  • 1/2 lžičky celého pepře
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1/2 lžičky fenyklových semínek
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíci nasekané petrželové natě
  • 1 lžíci nasekaných kaparů
  • oříšek másla

Na omáčku:

  • 2 lžíce bílého vína
  • 3 lžíce mascarpone

 

Postup:

1. Pepř, koriandr a fenykl roztlučeme v hmoždíři nahrubo a spolu se solí a olejem touto směsí potřeme porce ryby.

2. Petrželovou nať a kapary nasekáme najemno a smícháme s máslem a hořčicí.

3. Rozehřejeme pánev a rybu na ní zprudka z obou stran opečeme. K opečené rybě přidáme na pánev směs másla, kapar a bylinky, prohřejeme a potřeme jí rybu.

4. Rybu vyndáme na talíř, výpek na pánvi zastříkneme vínem, necháme ho odpařit a vmícháme mascarpone. Vzniklou omáčku prohřejeme a nalijeme na rybu.

5. Podáváme s restovaným listovým špenátem.

Horoskopy 2017

reklama

reklama