reklama

Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky a kari

Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky na kari Foto:
Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky na kari
Foto: milkparade.eu

 

 

Jestli jste ještě nikdy nezkusili naložit maso do jogurtu, udělejte to. Výsledek je víc než výborný. A v tomto případě i chuťově velmi zajímavý. Jestli máte rádi asijskou kuchyni, budete spokojeni.

 

 

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 600 g krůtích prsíček
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2+2 kávové lžičky kurkumy
  • 2+2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • 1 velkou cibuli
  • 1 velké jablko
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 lžíci nastrouhahého čerstvého zázvoru
  • 250 ml smetany (30 %)
  • sůl a mletý pepř
  • hrst koriandrové natě
  • 1 lžíci černého sezamu

 

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se 2 lžičkami kurkumy. Přimícháme jogurt a necháme 20 minut marinovat. Teprve před tepelnou úpravou maso osolíme, jinak by pustilo šťávu a bylo suché.

2. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 2 lžíce ghí a marinované maso zprudka orestujeme, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme ho a dáme stranou.

3. Na stejné pánvi, na středním plameni, rozehřejeme 2 lžíce ghí, vložíme na nudličky nakrájenou cibuli a restujeme cca 5 minut do „sklovata“. Přidáme na nudličky nakrájená jablka a restujeme dalších 5 minut. Poté vložíme česnek a zázvor a pozvolna restujeme asi minutu. Přilijeme smetanu, přidáme 2 lžičky kurkumy, zamícháme a dusíme cca 5 minut.

4. Orestované maso vrátíme do omáčky, necháme 2-4 minuty prohřát, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.

5. Na talířích ozdobíme maso koriandrovou natí a posypeme černým sezamem. Podáváme s rýží.

Horoskopy 2017

reklama

reklama