reklama

Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Kuřecí steak s hříbovo-smetanovou omáčkou Foto:
Kuřecí steak s hříbovo-smetanovou omáčkou
Foto: milkparade.eu

 

Šťavnaté maso a k němu hustá omáčka z hub, nejlépe vlastnoručně nasbíraných, to je delikatesa, které se máloco vyrovná.

A navíc je to velmi jednoduché jídlo, když máte dobrý recept!

 

 

 

Co budete potřebovat (na 2 porce):

Na steak:

  • 2 kuřecí prsíčka – nejlépe i s kůží
  • několik snítek rozmarýnu a tymiánu
  • olej na restování
  • sůl a mletý pepř

Na omáčku:

  • 1 menší cibulku
  • hrst sušených hříbků namočených ve studené vodě
  • 150 ml masového vývaru
  • 100 ml smetany (30%)
  • 50 g másla
  • sůl a mletý pepř

 

Postup:

1. Kuřecí prsíčka i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova. Vložíme je do pekáčku a posypeme nakrájenými bylinkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 12 – 15 minut (podle velikosti).

2. Na pánvi, kde se restovalo kuřecí maso, necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli. Přidáme namočené hříbky i s vodou, ve které se namáčely, a vývar. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme cca 10 minut. Přidáme smetanu, uvedeme do varu a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme.

3. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a pokud je příliš řídká, necháme ještě chvilku probublávat na mírném ohni. Nakonec vmícháme studené máslo.

4. Hotové maso vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem, necháme 5 – 10 minut odpočinout a podáváme s teplou omáčkou.

Horoskopy 2018

reklama

reklama