reklama

TIP NA VEČEŘI: Pečená cuketa na chleba

Budete se olizovat až za ušima! Foto:
Budete se olizovat až za ušima!
Foto: Marek Kučera

Zaručený, zaručený a ještě jednou zaručený hit i pro ty, kterým cuketa nic neříká!

Až tento recept vyzkoušíte, uvidíte, že si všichni budou říkat o přídavky! Použít se dají mladé cukety, které teď koupíte v obchodech, a až vám třeba na zahrádce dozrají vlastní kousky, klidně tímto způsobem můžete zpracovat i postarší a mohutnější kusy.

Výhoda pečené cukety je, že si ji připravíte den předem a pak už ji jenom namažete na chleba. Ale pozor, není to jen luxusní pomazánka. Pečená cuketa je i skvělý základ „pod maso“. A jestli máte ve svém okolí nějakého labužníka, klidně mu cuketu dejte hezky zabalenou ve sklenici jako nevšední jedlý dárek.

Pečená cuketa na chleba

Budete se olizovat až za ušima! Foto:

Co budete potřebovat (na 6 porcí):

• 1,5 kg cukety, oloupané, bez semínek a nahrubo nastrouhané

• 140 ml olivového oleje

• 5 cibulí

• 10 stroužků česneku

• 3 lžičky soli

• 3 lžíce přírodního krupicového cukru

• 6 lžic worcesterské omáčky

• 2 lžíce červeného vinného octa

• 300 ml italské hotové rajčatové omáčky sugo

• 300 ml rajčatového protlaku

• 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře

 

1. V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky a česnek nakrájený na plátky. Vsypte nastrouhanou cuketu, osolte a chvíli promíchávejte. Přidejte všechny ostatní přísady a vše dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Na plech s vyššími okraji dejte kus pečicího papíru tak, abyste z něj mohli vytvořit okraje. Vlijte na něj cuketovou směs a pečte ji v troubě asi 40 minut. Jednou nebo dvakrát ji během pečení promíchejte.

3. Hotovou cuketu přesuňte do sklenic, pevně je uzavřete, obraťte dnem vzhůru a přikryté ručníkem je nechte do druhého dne chladnout.

 

Máte rádi grilování, zavařování a svěží jídla plná zeleniny? Nezapomeňte si koupit nový časopis Prima FRESH, který je tentokrát nabušený skvělými letními recepty. Vychází už tuto středu!

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Jednoduchá, křupavá a strašně dobrá. Taková je italská bruschetta Foto:

Křupavá bruschetta: 5 ideálních receptů na letní večery

Tak jako my máme obložené chlebíčky nebo topinky, mají Italové bruschettu. Vychutnejte si ji za letních večerů. Třeba se sklenkou dobrého vína.

 

Článek

Stačí ji dobře ochutit a strčit do trouby Foto:

Upečte si zeleninu! Superjednoduché recepty, které vám budou chutnat

I když můžete chroupat zeleninu čerstvou, někdy prostě máte chuť na něco teplého a ne moc těžkého do žaludku. Proč si tedy zeleninu neupéct? Je to jednoduché a hrozně dobré.

 

Článek

Je libo salátek? Foto:

Saláty k večeři: Jsou svěží, zdravé a nebudete mít po nich hlad

Syrová zelenina se po zimě opět naplno vrací do našich jídelníčků. Využijte prvních vlaštovek v obchodech a na trzích a umíchejte si k večeři salát, za který vám váš...

 

Článek

Jde to naslano i nasladko Foto:

Avokádo: 18 chutných způsobů, jak si ho zamilovat

Možná jste mu také ještě nepřišli na chuť. Možná, že právě teď s námi objevíte i další dimenzi vaření s avokádem.
Horoskopy 2018

reklama

reklama