reklama

Tousty s česnekovo-hráškovým pyré

Toasty s česnekovo-hráškovým pyré Foto:
Toasty s česnekovo-hráškovým pyré
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Prajednoduchý nápad, bleskurychlé provedení, italská inspirace a navždy jisté místo ve vašem chlebíčkovém receptáři. Hlavně teď na jaře.

Jaro přichází a jeho svěží barvy se promítají i do našeho jídelníčku. Vše čerstvé, nové a mladé má přednost. Vše, co zima dlouho držela pod zámkem, má zelenou.

Využijte toho a naberte po zimě síly tím nejchutnějším způsobem.

 

 

 

Co budete potřebovat na 4 porce:

  • hrst nadrobno nakrájeného medvědího česneku (nebo 1 stroužek česneku a 1 hrst zelené petrželky)

Toasty s česnekovo-hráškovým pyré Foto:

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje + na pokapání
  • 2 hrnky zeleného hrášku
  • 2 lžíce nakrájené pažitky
  • 1/2 lžíce nadrobno nakrájené kůry nakládaných citronů
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 1/4 lžičky chilli koření
  • čerstvě mletý pepř
  • 12 krajíčků bílého chleba nebo veky, opečených
  • sůl

 

1. V kastrůlku promíchejte česnek, petržel (nebo medvědí česnek), 1 lžíci oleje, špetku soli a 120 ml vody. Vsypte hrášek, uveďte do varu a na středním stupni povařte za občasného promíchání, až hrášek změkne (mražený bude hotový asi za 2 minuty). Sceďte a tekutinu z vaření uchovejte.

2. Hrášek rozmixujte na hrubší směs a v misce ji promíchejte s nakrájenou pažitkou, 1/2 lžíce nakrájené citronové kůry, 1 lžící citronové šťávy, chilli a zbylými 2 lžícemi oleje. Tekutinou z vaření rozřeďte tak, aby vznikla hutná, ale roztíratelná pomazánka, a je-li třeba, ještě ji osolte a dochuťte.

3. Pomazánku naneste na nasucho opečené krajíčky chleba zakapané trochou oleje a ihned podávejte.

 

Těšíte se na jaro? Na všechny ty čerstvé voňavé bylinky, první jarní zeleninu nebo na svátky jara, Velikonoce? Pak si určitě pořiďte nové číslo časopisu Prima FRESH, které vychází už 8. března a v kterém najdete 70 nových receptů, které rozhodně stojí za vyzkoušení! 

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

 

Mohlo by vás taky zajímat: 

Článek

Pochutnáte si! Foto:

Jednoduché a levné: 3 báječné večeře z brambor + domácí chipsy s bylinkami

Ne každá surovina je tak univerzální, abyste z ní mohli připravit jídlo, které je rychlé, levné, samozřejmě dobré a po kterém nebudete mít už za hodinu hlad. Brambory...

Článek

První bylinky: Jarní detox roste pod okny  Foto:

První bylinky: Jarní detox, který roste pod okny

Ráno si rozpouštíte šumivý multivitamín, v poledne si dáte salát z předražené zeleniny a večer zobete podivné vodnaté jahody. I tak může vypadat hon na vitamíny v době,...

Článek

7 (ne)obyčejných bylinek Foto:

7 (ne)obyčejných bylinek pro vaše zdraví i krásu

Zapomeňte na pilulky. Pomoc může být mnohem voňavější a chutnější – bylinková.

Článek

Každý stroužek je zásobárnou zdraví Foto:

16 pozitivních účinků česneku, o kterých jste možná nevěděli

Nejedno jídlo by bez česneku nebylo ono. Kromě nezaměnitelné chuti je ale česnek nepostradatelný i pro naše zdraví.

Horoskopy 2017

reklama

reklama