reklama

Trhací chleba: Super nápad na večírek

Příbory nepotřebujete, stačí trhat prsty Foto:
Příbory nepotřebujete, stačí trhat prsty
Foto: beantownbaker.com

Jestli vás už nebaví obložené chlebíčky nebo jednohubky a hledáte něco jednoduchého a opravdu originálního, co bude všem chutnat, udělejte tenhle chleba. Bude roztrhaný a snědený dřív, než dopijete první skleničku vína.

 

Ideálním jídlem na každý večírek je takové, na které nepotřebujete moc surovin, které nemusíte dlouho připravovat, nezašpiníte si přitom celou kuchyni a spoustu nádobí a které je samozřejmě hrozně dobré. Tak tenhle chleba je přesně takový. A když ho ještě horký přinesete na stůl, nejspíš se ozve jen obdivné "Pááááni". A pak už se bude jen trhat. 

 

 

Co budete potřebovat:

250 g žampionů + 1 lžíci másla na jejich opečení

sůl

1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 1 lžičku sušeného)

1 menší chleba – ideální je malá Šumava (stačí asi pro 5 lidí, pokud máte větší společnost, sáhněte rovnou po velkém bochníku a přiměřeně zvyšte i množství ostatních ingrediencí)

350 g tučnějšího sýru – měl by mít alespoň 48 % tuku, takže na 35% Eidam zapomeňte, protože není po rozpečení tak vláčný, ideální je Gouda nebo třeba Provolone

1/2 hrnku rozpuštěného másla

2 jarní cibulky

2 lžičky nemletého máku

Nejdříve si připravte žampiony. Očistěte je, nakrájejte nadrobno a restujte je asi 5 minut v pánvi na másle. Přidejte tymián a ještě chvilku restujte. Pak žampiony osolte, odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Bochník si položte na prkénko a udělejte do něj ostrým nožem hlubší zářezy do tvaru mřížky. Dejte pozor, abyste bochník nerozkrojili, aby stále držel pohromadě. Pak ho položte na arch dvojitého alobalu.

pull-apart Foto:

 

Do zářezů v chlebu nejdříve rozdělte žampiony a zatlačte je pomocí lžičky dovnitř. Sýr nakrájejte na proužky a vtlačte je také do zářezů v chlebu.

pull-apart-bread4 Foto:

V hrnku rozpusťte máslo a smíchejte ho s nadrobno nakrájenými jarními cibulkami a mákem. Směs rozdělte na chleba.

pull-apart-bread6 Foto:

Naplněný chleba celý dobře zabalte do alobalu a položte na plech. Vložte ho do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte 15 minut. Pak alobal na vrchu opatrně rozřízněte a rozevřete a chleba pečte ještě dalších 10–15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a chléb na vrchu zlátnout.

Hotovo, stačí chleba odnést na stůl a začít trhat.

Příbory nejsou potřeba, stačí trhat prsty Foto:

Zkuste to i jinak

Aby to nebyla nuda, můžete náplň do chleba různě obměňovat. Zkuste jako sýr použít hermelín a místo žampionů zářezy v bochníku jen potřete rozpuštěným máslem smíchaným s pečeným rozmačkaným česnekem. Nebo si bochníček naplňte směsí různých sýrů – výborná je niva, hermelín a gouda. A můžete přidat i proužky šunky. V tomto případě se nemusíte bát trochu experimentovat. 

Mohlo by vás také zajímat:

Článek

Namalujte si svůj originální moučník Foto:

Romantické pečení: Malované rolády

Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky, protože jsou jednoduché a dobré. My vám ukážeme, jak si i z obyčejné rolády můžete vytvořit originální zákusek. Stačí ji...

 


 

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama

\n