reklama

Upečte si hit internetu: Estonský kringl

Tenhle zajímavě pokroucený věnec z klasického kynutého těsta je dalším hitem, jež se valí internetem jako lavina. A právem – je zajímavý a přes složitě vypadající splétání takřka geniálně jednoduchý. Recept jsme vybrali ze zbrusu nové první knihy z edice Prima Fresh - Moje sladká kuchařka, která je nadupaná 76 úžasnými recepty na sladké dorty i koláče, nepečené dezerty i cukroví. A najdete ho i v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 18. listopadu!

FotorCreated Foto:

 

Tak pojďte ochutnat!

Připravte si těsto Foto:
Zdroj: Johana Pošová
Připravte si těsto

Co budete na kringel potřebovat:

Na těsto:

• 270 g (2 a 1/4 hrnku) hladké mouky

• 1/2 lžičky soli

• 200 ml (3/4 hrnku) vlažné vody

• 1 lžíci krupicového cukru

• 15 g čerstvého nebo 1 sáček sušeného droždí

• 30 g rozpuštěného másla

• 1 žloutek

Na náplň:

• 50 g (1/4 hrnku) změklého másla

• 4–5 lžic krupicového cukru

• 3 lžičky mleté skořice

• 3 lžičky mletých mandlí

 

1.  V misce promíchejte droždí s cukrem, pak vmíchejte vlažné mléko, žloutek a rozpuštěné máslo.

 

2. V jiné míse promíchejte mouku se solí. Vlijte mléko s droždím a vypracujte těsto. Hněťte je tak dlouho, až se nebude chytat stěn mísy. Vytvarujte ho do koule, vložte do čisté mísy vytřené olejem a přikryté utěrkou nechte na teplém místě vzejít, až zdvojnásobí objem (trvá to asi hodinu).

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama