reklama

Víkendové špagety 5x jinak

Které si vyberete?  Foto:
Které si vyberete?
Foto: profimedia

Jaro se opět vrací a určitě vám bude lépe někde venku, než v kuchyni u plotny. Uvařte si rychlý oběd a vyrazte na výlet.

 

 

Špagety jsou v tomto směru ideálním jídlem. Dají se připravit rychle, chutnají snad každému a lze je udělat na nespočet různých způsobů. My jich pro vás máme pět - se zeleninou, s omáčkou, dietní, pěkně pikantní i takové, které můžete připravit dětem. Určitě si vyberete.

 

 

 

Špagety s rajčaty a olivami

profimedia-0127906306 Foto:

Co budete potřebovat:

• 4 rajčata

• 75 g zelených oliv plněných papričkou

• 75 g černých oliv bez pecek

• 1 snítku rozmarýnu

• 75 ml olivového oleje

• 500 g špaget

• sůl a mletý pepř

1. Rajčata rozkrojte na čtvrtky, odstraňte z nich semínka a čtvrtky nakrájejte na tenké měsíčky. Olivy také nakrájejte na měsíčky, z rozmarýnu otrhejte lístky a vše krátce orestujte v pánvi na oleji.

2. Přidejte uvařené špagety a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete a ihned podávejte.

Špagety s cuketami a domácím pestem

profimedia-0127906241 Foto:

Co budete potřebovat:

• 1 svazek čerstvé bazalky

v 1 svazek hladkolisté petrželky

• 2 filety ančoviček

• 4 stroužky česneku

• 30 g piniových oříšků

• olivový olej

• sůl a mletý pepř

• 1 malou cuketu

• 500 g špaget

• parmazán na posypání (nemusí být)

1. Bazalkové a petrželkové lístky, ančovičky a dva stroužky česneku nakrájejte nahrubo a smíchejte s nasekanými piniovými oříšky. Vše vložte do mixéru, zapněte ho a po kapkách přidávejte 1 dl olivového oleje, až vznikne hustá omáčka (pesto), kterou dochuťte solí a pepřem.

2-. Cuketu nakrájejte na plátky a opečte se zbylým nakrájeným česnekem dozlatova na oleji.

3. Přidejte uvařené špagety, krátce je prohřejte, přidejte pesto, lehce promíchejte a ihned podávejte. Kdo chce, může si špagety ještě posypat čerstvě mletým parmazánem.

Špagety s česnekem a chilli papričkami

profimedia-0127906243 Foto:

Co budete potřebovat:

• 4 stroužky česneku

• 2 červené chilli papričky

• 1 svazek bazalky

• 5 lžic olivového oleje

• 500 g špaget

• barevný pepř

• parmazán na posypání (nemusí být)

1. Česnek nakrájejte na plátky, papričky podélně nařízněte, zbavte semínek a nakrájejte na kroužky. Lístky bazalky nakrájejte na proužky.

2. Na pánvi rozehřejte olej a česnek na něm orestujte (nesmí zhnědnout). Po chvíli vmíchejte chilli papričky a tuto pikantní směs smíchejte s uvařenými špagetami.

3. Špagety rozdělte na talíře, posypte drceným barevným pepřem a nakrájenou bazalkou a ihned podávejte. Kdo chce, může si ještě špagety posypat mletým parmazánem.

Špagety s žampionovou omáčkou

profimedia-0127906240 Foto:

Co budete potřebovat:

• 1 cibuli

• 150 g čerstvých žampionů

• 2 lžíce olivového oleje

• 1 dl masového vývaru

• 2,5 dl smetany ke šlehání

• 2 lžíce světlé jíšky v prášku

• sůl a mletý pepř

• 100 g šunky

• 1 menší svazek pažitky

• 500 g špaget

• barevný pepř na ozdobení

1. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, žampiony na plátky a obojí společně orestujte na rozehřátém oleji. Přilijte masový vývar a smetanu a krátce povařte. Omáčku zahustěte jíškou a dochuťte solí a pepřem.

2. Šunku a pažitku nakrájejte na malé kousky.

3. Uvařené špagety promíchejte s omáčkou, šunkou a pažitkou, rozdělte na talíře a ozdobte barevným pepřem.

 

Špagety s tuňákem a kapary

profimedia-0127906235 Foto:

Co budete potřebovat:

• 210 g tuňáka v oleji (z konzervy)

• 1 svazek jarní cibulky

• olivový olej

• 2 lžíce kaparů

• 500 g krájených konzervovaných rajčat

• sůl a mletý pepř

• mletou papriku

• 500 g špaget

1. Tuňáka nechte dobře odkapat. Očištěné cibulky nakrájejte nahrubo a orestujte asi 2 minuty na olivovém oleji. Přidejte tuňáka, kapary a rajčata z konzervy, dobře promíchejte a povařte 5 minut při nízké teplotě.

2. Omáčku dochuťte solí, pepřem a paprikou, rozdělte na porce uvařených špaget a ihned podávejte.

Foto: Profimedia

Mohlo by vás taky zajímat:

Článek

Už víte, co si upečete k nedělní kávě? Foto:

Oslaďte si víkend: Tři moučníky, kterým neodoláte

Bez sladké tečky by nedělní oběd nebyl dokonalý.

Článek

Budou vám chutnat! Foto:

Jarní polévky k večeři: Zahřejí, zasytí a nepřiberete po nich

V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny. S vidinou talíře s chutnou polévkou se nemůžete domů vracet neradi.

Článek

Dáte si?  Foto:

Víkendové kuře 3x jinak

Víkend se blíží a nejspíš přemýšlíte, co budete vařit. My vám to trochu usnadíme.
Horoskopy 2017

reklama

reklama