reklama

Káva a koření: Probudí smysly i povzbudí metabolismus

Chuť a vůni kávy lze doprovodit vhodným kořením, které kávu nepřebije, ale naopak jí dodá příjemnou příchuť a vůni, která si podmaní vaše smysly. Káva ve spojení s kořením je nejen chutná, ale má i své specifické účinky podle zvoleného druhu koření – počínaje skořicí, vanilkou nebo čokoládou a konče chilli nebo kardamomem. Každá z těchto příchutí skrývá nejen rozdílné vůně a chutě, ale také působí odlišně na naše tělo i duši. Některé koření chuťově pohladí a příjemně voní, jiné potlačuje hořkost kávy nebo třeba urychluje metabolismus a pomůže vám při hubnutí.

 

 

Káva a chilli Foto:
Zdroj: Thinkstock
Káva a chilli

Chilli papričky pěstovali Indiáni již v předkolumbovské době. Jsou známé především svou ostrostí a ve spojení s kávou jsou opravdovou výzvou pro vaše chuťové pohárky. Chilli zahřívá tělo, podporuje chuť k jídlu a ve větším množství působí jako přírodní afrodisiakum.

Tip na přípravu kávy s chilli:

Nasekejte jednu až dvě chilli papričky, podle chuti, a přidejte je do namleté kávy před spařením horkou vodou. Do kávy můžete pro výraznější chuť přidat ještě čtvereček hořké čokolády nebo skořici.

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama