reklama

ONLINE CHAT: Ptejte se uznávané odbornice na výživu a potraviny paní profesorky Jany Dostálové

Co vybrat? Foto:
Co vybrat?
Foto: Thinkstock

Pokud někdo v České republice opravdu rozumí složení a významu jednotlivých potravin ve výživě, pak je to právě ona. Dnes máte jedinečnou možnost zeptat se paní profesorky na to, co vás zajímá.

Kdo chce žít zdravě, ten určitě sleduje údaje na obalech a také to, co se kde o potravinách píše. Jenže jak se v tom vyznat, když v jednom článku je potravina zdravá a druhý ji odsuzuje? Podle čeho bychom se tedy měli při nákupu potravin řídit? A jak je to s novým označováním potravin, které začalo podle zákona platit od 1. ledna 2015?

Dnes máte jedinečnou možnost zeptat se paní profesorky Jany Dostálové na to, co vás zajímá. Chcete vědět, jaký tuk je nejzdravější a jestli se vůbec dají koupit kvalitní tuky? Zajímá vás, jak se má správně smažit nebo čeho byste si měli na obalech potravin nejvíce všímat? Nevíte, na co se při výběru potravin zaměřit, když chcete jíst opravdu zdravě? Své otázky můžete psát ZDE.


prof. Jana Dostálová Foto:

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

Profesně se věnuje chemii a analýze potravin, soustřeďuje se zejména na problematiku tuků a luštěnin. Věnuje se také potravinářskému zbožíznalství, zejména významu jednotlivých druhů potravin ve výživě, a výživovým doporučením. Během své profesní kariéry publikovala téměř 400 vědeckých a odborných článků a je autorkou nebo spoluautorkou více ne 40 monografií a skript. Za svoji odbornou práci získala několik ocenění, mimo jiné je například držitelkou Medaile Vítězslava Veselého, kterou uděluje Česká společnost chemická.

Profesorka Jana Dostálová se aktivně zapojuje do osvětových kampaní nabádajících k vyvážené stravě a k zodpovědnému výběru potravin a vystupuje v médiích. Je místopředsedkyní Společnosti pro výživu, předsedkyní Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické, členkou Fóra zdravé výživy a odbornou garantkou inciativy a systému označování potravin Vím, co jím a piju.

 

Využijte této příležitosti a posílejte už teď své otázky. Paní profesorka Dostálová na ně bude odpovídat ve středu večer mezi 18. a 19. hodinou.

Chat

Profesorka Jana Dostálová potravinám opravdu rozumí Foto:

S odbornicí na výživu a potraviny profesorkou Janou Dostálovou

Na vaše dotazy bude odpovídat uznávaná odbornice na výživu a potraviny prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Logo Vím, co jím Foto:

Logo Vím, co jím – pomáhá s výběrem potravin

S výběrem výživově hodnotných potravin poradí spotřebitelům snadno a přehledně logo Vím, co jím. Jediným pohledem na obal zjistíte, že produkt má nízký obsah rizikových živin, jako jsou sodík, jednoduchý přidaný cukr, nasycené a trans mastné kyseliny. Mnohé potraviny, nesoucí logo, mají i vyšší obsah vlákniny, která je pro lidské tělo nedocenitelná. V současné době je označeno přes 350 výrobků a další neustále přibývají.

 

 

 

 

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama