reklama

Proč by měl každý citron projít před použitím mikrovlnnou troubou?

A funguje to i na pomeranče! Foto:
A funguje to i na pomeranče!
Foto: iStock

Máme pro vás překvapivě jednoduché, ale geniální řešení.

 

Od dresinků až po limonády citrony jsou jedny z nejvšestrannějších citrusových plodů vůbec. Ale vymačkat z nich dostatek šťávy, kterou z těchto plodů používáme nejčastěji, může být dost pracný a únavný úkol.

Dokonce i když potřebujete jen půl šálku této kyselé tekutiny, dost se u toho nadřete a určitě na to spotřebujete několik citronů.

 

A jak tedy docílit toho, abychom měli šťávy co nejvíce? Pomůže nám mikrovlnná trouba! Zahřátím ovoce na 1520 sekund dosáhnete změkčení jeho vnitřku, což vám umožní získat co nejvíce citronové kapaliny z ovoce. Ušetří vám to čas i peníze.

Jen nezapomeňte nechat citron vychladnout alespoň minutu předtím, než jej začnete krájet.

 

Pokud jste zvědaví, jestli to takhle funguje i s pomeranči, tak ANO!

Takže až příště dostanete chuť na skeničku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, zahřejte pomeranč v mikrovlnné troubě.

Tento jednoduchý trik vám umožní vychutnat si ho do poslední kapičky.

Na zdraví!

Mohlo by vás taky zajímat:

Článek

Zázračný citron Foto:

Zázračný citron: Pomůže s očistou, hubnutím i zkrášlováním

Nejenže skvěle voní a dodává nápojům i mnoha jídlům svěží chuť. Navíc velmi blahodárně působí na naše zdraví a také krásu.

Článek

Zdá se, že pití vody s citronem po ránu má víc nevýhod, než pozitiv Foto:

Hubnete pomocí vody s citronem? Pozor na nežádoucí účinky!

Jak začít den, abyste byli co nejvíce trendy? Přece se sklenkou horké vody s vymačkaným citronem. Téměř všichni si to chválí, ale nic není černobílé. I tento na první...

Horoskopy 2017

reklama

reklama