KOUZLO PORODU: Úchvatné fotografie dokumentující příchod na svět

KOUZLO PORODU: Úchvatné fotografie dokumentující příchod na svět

Fotografka z amerického Texasu Leilani Rogers se věnuje dokumentování rodících a kojících matek a tvrdí, že okamžik, kdy se dítě poprvé nadechne, je až nadpozemský zážitek. Podívejte se na okamžiky, které Leilani považuje za nejvýjimečnější. Někdy to bylo dost drsné, ale takový život zkrátka je. Pro všechny zúčastněné to ale každopádně vždy byl nezapomenutelný a dechberoucí zážitek.

Nestává se moc často, že se dítě narodí v takzvaném amniotickém vaku tvořeném blánami, ve kterém je ještě plodová voda. Pro Leilani jako fotografku to byl asi největší zážitek ze všech. „Podmínky pro focení tenkrát nebyly úplně ideální – v pokoji bylo šero, byl maličký a bylo v něm plno lidí, jejichž úloha byla mnohem důležitější než moje. Teprve později večer při prohlížení fotek jsem si všimla, co jsem skutečně zachytila. A rozbrečela jsem se, protože to bylo tak krásné a ojedinělé. Byla jsem šťastná, že jsem toho byla svědkem, i když jen přes objektiv fotoaparátu," řekla později Leilani.

„Na téhle fotografii je sedmiletá dcera mé klientky, když jí pomáhá při porodu. Tiše a sladce přišla do pokoje, kde rodila její maminka, a chtěla prostě pomoct," říká Leilani. Není to krásné, jak děti dokážou úplně přirozeně dělat některé věci?

Lidé se často Leilani ptají, jestli jí nevadí fotit i porody císařským řezem. „Opravdu nevadí. Pro mě to je stejně krásný příchod člověka na svět jako při klasickém porodu."

„Mám ráda fotografie, které ukazují, že žena může rodit v mnoha různých polohách. Rozhodně by neměla být omezena jen na polohu vleže na zádech. To je proti gravitaci, ne? Střídání různých poloh může usnadit i urychlit porod," tvrdí Leilani. A tato fotografie je důkazem.

Leilani fotí porody v porodnicích i doma. Mohlo by se zdát, že právě ty v porodnicích budou nudnější, ale nejsou. Třeba tahle fotka. Když se na ni dobře podíváte, objevíte její kouzlo. Čerstvá maminka natahuje ruce a čeká, až konečně bude mít své miminko v náručí.

I další nádherná fotka je z porodnice. „Až doma při prohlížení fotek jsem si všimla dvou prstíků toho mrňouska. Signál, že už je všechno v pohodě."

Podívejte se i na další krásné fotografie dokumentující příchod na svět:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.