Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Chcete opravdu zdravou domácí zmrzlinu? Zkuste tuhle!

Uhodnete, z čeho se tahle zdravá letní dobrota dělá?
Vydáno: 22.06.2016, Anna Kopečková
Překvapivá a zdravá kombinace
Překvapivá a zdravá kombinace Autor: organics.org
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Zelená barva vám možná napověděla, že hlavní ingrediencí je avokádo. Ano, má sice chuť, která se ke zmrzlině příliš nehodí, ale dejte mu šanci. Je to ovoce a zmrzliny se přece z ovoce dělají, tak proč to nezkusit?

Navíc je avokádo opravdu zdravé, dokonce je to jedna z nejzdravějších potravin naší planety. Obsahuje 20 vitamínů a minerálů, také poměrně hodně tuků, ale velmi zdravých, takže je vhodné i při hubnutí (v přiměřeném množství).


Vyberte ho správně

Prvním krokem k úspěchu je avokádo správně v obchodě vybrat. Avokádo je jeden z mála plodů, který začíná zrát až po utržení. Je tak v pořádku, když si domů z obchodu odnesete avokádo ještě tvrdé. Jen odloupněte stopku a zkontrolujte, zda se pod ní neukrývá plíseň nebo černé skvrny, takový plod neberte. Doma zabalte avokádo do hnědého či novinového papíru a nechte dozrát na misce s ovocem. Nedávejte ho do ledničky, chlad mu nesvědčí. Zralé avokádo poznáte tak, že je při stisknutí prstem mírně měkké, na slupce se již mohou objevovat černé skvrnky, uvnitř by však plod měl být krásně žlutý.

 

A tady je recept:

Avokádovo-kokosová zmrzlina

avocado-ice-cream Foto:                                                                                                                         Foto: popsugar.com

Co budete potřebovat:

• 1 plechovku kokosového krému

• 1 a 1/2 zralého avokáda

• 1 lžičku citronové šťávy

• 1/3 hrnku hnědého rýžového sirupu  (1 hrnek = 250 ml)

 

1. Plechovku s kokosovým krémem nechte přes noc vychladit v lednici. Pak dejte krém do misky a vyšlehejte elektrickým šlehačem, dokud nebude mít konzistenci šlehačky.

2. Avokádo zbavte pecky a slupky, dejte do mixéru, přidejte citronovou šťávu, která zabrání zhnědnutí avokáda. Obojí rozmixujte na pastu a přimíchejte ji k našlehanému kokosovému krému.

3. Nakonec zlehka vmíchejte rýžový sirup, krém naplňte do vhodné nádoby, zakryjte ji plastovou fólií a dejte nejméně na 4 hodiny do mrazáku.

Naše TIPY:

Kokosový krém se vyrábí z dužiny kokosu a seženete ho například v asijských prodejnách. Nepleťte si ho s kokosovým mlékem. To se dá sice do receptu použít také, ale mělo by být plnotučné a bude vám trvat déle, než ho našleháte.

Rýžový sirup je zdravější alternativou klasického cukru především proto, že neobsahuje fruktózu, ale hodně polysacharidů, takže se energie po jeho zkonzumování uvolňuje postupně a nezpůsobuje kolísání cukru v krvi jako bílý cukr. Seženete ho v prodejnách zdravé výživy.

 

Mohlo by vás taky zajímat:

Článek

Nanuky do vedra Foto:

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Vyrobte si vlastní zmrzlinu, jakou jste ještě nikde neochutnali.
Jde to naslano i nasladko

Avokádo: 18 chutných způsobů, jak si ho zamilovat

Článek

Guacamole 6x jinak Foto:

Guacamole 6x jinak: Naslano i nasladko!

Tradiční mexická omáčka guacamole se dá udělat v mnoha obměnách. My vám jich pár ukážeme, včetně sladké varianty.

Článek je zařazen v: avokádo, zdravá zmrzlina, domácí zmrzlina, kokos
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama