Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dezerty k snídani: 4 sladké a zdravé recepty, po kterých nepřiberete

Dezerty k snídani Foto:

Máte rádi sladké dezerty? Tak si je dejte. K snídani! Je i vědecky dokázáno, že když chcete hubnout a zároveň vás honí mlsná, je nejlepší doba, kdy si dát něco sladkého, právě ráno. V tu dobu pracuje metabolismus naplno, takže sladký hřích dokáže celkem rychle spálit. Jasně, zdravá snídaně by měla obsahovat spoustu bílkovin a zdravých sacharidů. Ale proč je do sebe nedostat v delikatesní formě?

Máme pro vás dobroty, které vás po ránu nabijí zdravou energií a spoustou bílkovin. A hlavně si skvěle pochutnáte!

Karamelizovaný ananas s jogurtem
karamelizovaný ananas s jogurtem
karamelizovaný ananas s jogurtem
Karamelizovaný ananas s jogurtem

Miska téhle laskominy vám dodá 7 gramů bílkovin a dvě třetiny doporučené denní dávky vitamínu C.

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

• 1 lžíci kokosového oleje

• 1 lžíci hnědého cukru

• 2 hrnky čerstvého nakrájeného ananasu

• 1/2 lžičky mleté skořice

• 2 hrnky dobrého bílého jogurtu s nižším obsahem tuku

• 2 lžíce medu (lze vynechat)

• 4 lžíce strouhaného kokosu

 

1. V pánvi rozehřejte kokosový olej nebo máslo, přisypte cukr a povařte 5 minut, až vznikne karamel.

2. Přidejte kousky ananasu a skořici, promíchejte a povařte dalších asi 5 minut, dokud ananas nezměkne. Odstavte z ohně a nechte lehce vychladnout.

3.Jogurt rozdělte do čtyř misek, přidejte ananas a každou porci pokapejte medem a posypte kokosem.

 

1 porce obsahuje: 194 kcal, 5.2 g tuku, 33.2 g sacharidů, 7 g bílkovin

 

 

Poklad ve skleničkách
poklad ve skleničkách
poklad ve skleničkách
Poklad ve skleničkách

Máte rádi marmeládu? Ukážeme vám, jak se dá připravit i bez cukru, jen ze stoprocentního džusu a chia semínek. A taky bez práce, protože zdravá chia semínka udělají přes noc všechnu práci za vás.

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

• 1 hodně zralý banán

• 1 hrnek mandlového mléka

• 4 lžíce arašídového másla

• špetku soli (pokud je arašídové máslo nesolené)

• 1 a 1/4 hrnku ovesných vloček

• 1/8 hrnku chia semínek

• 1/2 hrnku 100% džusu z hroznového vína

 

1. Rozmixujte banán s mandlovým mlékem, arašídovým máslem a špetkou soli na hladký krém. Přidejte vločky a dobře promíchejte. Směs naplňte do vhodné nádoby a dejte přes noc do lednice.

2.Chia semínka promíchejte s džusem a také dejte na noc do lednice.

3. Ráno rozdělte vločkovou směs do skleniček (vystačí na dvě větší nebo čtyři menší) a navrch rozdělte směs s chia semínky.

 

1 menší porce obsahuje: 267 kcal, 12.2 g tuku, 35 g sacharidů, 8,8 g bílkovin

 

 

Pečené vločky s ovocem
Vločkový dezert s ovocem
Vločkový dezert s ovocem
Pečené vločky s ovocem

Výborný způsob, jak do sebe dostat po ránu ještě víc ovoce. Dezert obsahuje lněná semínka a sušené ovoce – dva výborné zdroje rozpustné vlákniny. Dejte si a nebudete mít až do oběda hlad.

 

Co budete potřebovat (na 6 porcí):

• 2 lžíce lněných semínek

• 1/4 hrnku vody

• 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček

• 1/4 hrnku hnědého cukru

• 1/2 lžičky mleté skořice

• 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva

• 1/4 lžičky soli

• 1/3 hrnku javorového sirupu nebo sladěnky

• 2 lžíce rozpuštěného másla

• 1 hrnek nakrájeného čerstvého sezonního ovoce (např. jablek)

• 1/4 hrnku nasekaných ořechů

• 1/4 hrnku sušených třešní (lze použít i jiné sušené ovoce, např. meruňky)

• bílý jogurt (nemusí být)

 

1. Smíchejte lněná semínka s vodou a nechte stát asi 5 minut. Pak přidejte vločky, cukr, skořici, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte sirup, máslo, ovoce, ořechy a třešně.

2. Směs naplňte do lehce vymazané formy, dejte do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte 25–30 minut, dokud nezačne směs na povrchu hezky zlátnout.

3. Podávejte samotné nebo doplněné bílým jogurtem.

 

1 porce obsahuje: 225 kcal, 7.6 g tuku, 36.7 g sacharidů, 3.5 g bílkovin

 

Francouzský toast s ovocnou omáčkou
Francouzský toast s ovocnou omáčkou
Francouzský toast s ovocnou omáčkou
Francouzský toast s ovocnou omáčkou

Francouzské toasty jsou sice strašně dobré, ale nedá se o nich tvrdit, že by byly zdravé. Ukážeme vám odlehčenější verzi, která využívá celozrnný chleba a domácí ovocnou omáčku bez přidání nezdravého cukru. Omáčku si můžete připravit i dopředu, v lednici vám vydrží až týden.

 

Co budete potřebovat (na 2 porce):

• 3 bílky

• 4 plátky tvrdšího celozrnného chleba

• 1/4 lžičky vanilky (nebo vanilkového extraktu)

• špetku mleté skořice

• 1/2 hrnku mléka

Na ovocnou omáčku:

• 2 hrnky mraženého drobného ovoce

• 1/3 hrnku vody

• 3 lžíce javorového sirupu

• 1/2 lžičky mleté skořice

• trochu vanilky (nebo vanilkového extraktu)

 

1.Nejdřív si připravte omáčku. Všechny přísady dejte do kastrůlku, přiveďte za průběžného míchání k varu a na mírném ohni vařte asi 10 minut do zhoustnutí. Větší kousky ovoce pomocí vařečky rozmáčkněte.

2. V míse rozšlehejte bílky s mlékem, vanilkou a skořicí. Každý plátek chleba ponořte z obou stran do směsi, vložte do lehce vymazané pánve a opečte z obou stran dozlatova.

3. Toasty podávejte s teplou nebo studenou ovocnou omáčkou.

 

1 porce obsahuje: 187 kcal, 2 g tuku, 26.7 g sacharidů, 14.7 g bílkovin

 

 

Reklama