Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

CROSTINI aneb Geniální italské topinky 4x jinak

Spolu s jejich kamarádkou bruschettou jsou jedním z nejoblíbenějších italských předkrmů. Jsou to vlastně takové obložené chlebíčky. Ale narozdíl od těch našich jsou ještě navíc krásně křupavé. A právě to jim dodává úplně jiný rozměr!

Které si vyberete?

Crostini s jahodami a kozím sýrem
Crostini s jahodami a kozím sýrem
Crostini s jahodami a kozím sýrem
Crostini s jahodami a kozím sýrem

Co budete potřebovat:

 

• 1 bagetu

• 3 lžíce olivového oleje

• 170 g kozího sýru

• 1 krabičku čerstvých jahod

• balzamikovou redukci (nebo svařený balzamikový ocet – viz předchozí recept)

• menší hrst lístků čerstvé máty nebo bazalky

 

1. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech s papírem na pečení, lehce je potřete olivovým olejem a opečte v troubě zapnuté na gril, až začnou zlátnout (asi 2 minuty).

 

2. Plátky nechte lehce prochladnout a pak je potřete vrstvou kozího sýru.

 

3. Přidejte plátky jahod, lehce pokapejte balzamikovou redukcí a posypte nakrájenými mátovými nebo bazalkovými lístky.

 

 

Caprese crostini s grilovaným avokádem
Crostini caprese s grilovaným avokádem
Crostini caprese s grilovaným avokádem
Caprese crostini s grilovaným avokádem

Co budete potřebovat:

 

• 8 silnějších plátků dobrého menšího chleba

• olivový olej (může být ochucený česnekem)

• 1/2 hrnku lístků čerstvé bazalky

• 1 avokádo, oloupané a nakrájené na tenké plátky

• 250 g zralých cherry rajčátek

• 100 g kuliček mozzarelly (v nálevu)

• sůl a mletý pepř

• balzamikovou redukci na pokapání (viz tip na konci receptu)

 

1. Plátky chleba rozložte na plech vyložený papírem na pečení, lehce je pokapejte olivovým olejem, dejte do trouby zapnuté na gril a krátce opečte, až začnou zlátnout.

 

2. Na opečené plátky rozdělte polovinu bazalkových lístků, přidejte plátky avokáda, rajčátka rozkrojená na půlky a kuličky mozzarelly, lehce osolte a opepřete, vraťte zpět do trouby a ještě krátce ogrilujte.

 

3. Horké crostini posypte zbylou nasekanou bazalkou a lehce pokapejte balzamikovou redukcí.

 

PRIMA TIP: Balzamiková redukce je krémový balzamikový ocet. Dá se sehnat už hotová nebo si ji snadno vyrobíte doma, když pozvolna svaříte balzamikový ocet, až získá konzistenci sirupu. Pro výraznější a sladší chuť můžete před svařením přidat k octu ještě med (na 120 ml octa asi 1 lžíci medu).

 

 

 

Crostini s olivami a fetou
Crostini s fetou a olivami
Crostini s fetou a olivami
Crostini s olivami a fetou

Co budete potřebovat:


• 1 francouzskou bagetu

• 1 – 2 hrsti nakládaných oliv bez pecek

• 100 g sýru Feta

• 100 g krémového sýru (Lučiny, Žervé…)

• několik lístků čerstvé bazalky a rukoly

 

1. Nakrájejte bagetu na plátky, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a opečte nasucho ve vyhřáté troubě, dokud nezačnou zlátnout a jsou křupavé.

 

2. Olivy nakrájejte na kousky. Oba sýry společně vyšlehejte.

 

3. Na každý plátek dejte trochu vyšlehané sýrové směsi, přidejte trochu nakrájených oliv a lehce posypte nasekanou bazalkou s rukolou.

 

 

 

Crostini s hráškem a fetou
Crostini s hráškem a fetou
Crostini s hráškem a fetou
Crostini s hráškem a fetou

Co budete potřebovat:

 

• 1,5 hrnku zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého)

• 2 lžičky citronové šťávy

• 1/2 lžičky soli

• 1/4 hrnku olivového oleje + trochu na závěrečné pokapání

• 1 vícezrnnou bagetu

• 1/2 hrnku sýru Feta

• malý svazek čerstvé máty

• drcený pepř

 

1. Hrášek krátce povařte, sceďte a rozsekejte v robotu spolu s citronovou šťávou a solí. Pomalu přidávejte olivový olej, až je směs téměř hladká.

 

2. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech s papírem na pečení a krátce opečte v troubě zapnuté na gril, až začnou zlátnout.

 

3. Plátky potřete hráškovou pastou, posypte rozdrobenou fetou, lehce opepřete, přidejte mátové lístky a trochu pokapejte olivovým olejem. Podávejte ihned.

 

-ak-

Reklama