Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Na mejdan i k televizi: Plněný hermelín 7x jinak

Je to rychlé, dobré, jednoduché a Hermelín tím rázem posunete na vyšší level.

plněný hermelín 7x jinak Foto:

Jak na to?

Hermelín rozkrojte na polovinu, potřete náplní, opět spojte k sobě, zabalte do fólie a nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem na osminky, případně ozdobte podle vlastní fantazie a podávejte samožné nebo s pečivem.

Rozpis surovin u každé varianty vystačí na naplnění jednoho hermelínu. Takže pokud chystáte tuhle lahůdku pro více zájemců, vynásobte podle toho množství surovin.

Uložit

Čerstvé bylinky
hermelín bylinky
hermelín bylinky
Čerstvé bylinky

Co budete potřebovat:

• 60 g lučiny

• 40 g změklého másla

• nakrájené čerstvé bylinky (1 lžíci zelené petrželky, 1 lžíci pažitky, 1 lžičku bazalky, 1 lžičku řeřichy)

• 1 stroužek česneku

• sůl

 

V misce smíchejte lučinu se změklým máslem. Přimíchejte nakrájené čerstvé bylinky a rozetřený česnek a lehce osolte.

 

Ořechy a hruška
hermelín ořechy
hermelín ořechy
Ořechy a hruška

Co budete potřebovat:

• 50 g nahrubo nakrájených vlašských ořechů

• 1 lžičku olivového oleje

• 1/6 hrušky

• 1 lžíci hruškovice

• 50 g lučiny 

• 20 g změklého másla

• sůl

 

Ořechy zvolna opražte na olivovém oleji a nechte vychladnout.

Hrušku nakrájejte na kostičky a promíchejte s hruškovicí.

V misce vymíchejte dohladka lučinu se změklým máslem. Přidejte hrušku a ořechy, promíchejte a podle chuti přisolte.

 

Uzený losos a rukola
hermelín losos
hermelín losos
Uzený losos a rukola

Co budete potřebovat:

• 6 lístků rukoly

• 1 lžičku olivového oleje

• sůl

• 50 g lučiny

• 20 g změklého másla 

• špetku strouhané citronové kůry a mletého bílého pepře

• 50 g uzeného lososa

 

Rukolu opláchněte, překrájejte, krátce osmahněte na olivovém oleji se špetkou soli a dejte do misky. Přidejte lučinu, máslo, citronovou kůru a pepř a míchejte, dokud se směs nespojí. Nakonec vmíchejte drobně nakrájeného lososa.

 

 

 

 

Olivy a sušená rajčata
Hermelín rajčata
Hermelín rajčata
Olivy a sušená rajčata

Co budete potřebovat:

• 3 sušená rajčata v oleji

• 8 zelených oliv bez pecek

• 50 g lučiny

• 1 lžíci změklého másla

• 1 malý stroužek česneku

• sůl

 

Rajčata i olivy na chvilku rozložte na talíř s papírovou utěrkou, aby se do ní vsákl nálev.

V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte drobně nakrájená rajčata s olivami a česnek utřený se solí.

 

 

Pepře a kari
hermelín pepř
hermelín pepř
Pepře a kari

Co budete potřebovat:

• 70 g lučiny

• 30 g změklého másla

• 1 lžičku červeného nakládaného pepře

• 1 lžičku zeleného nakládaného pepře

• 1/2 lžičky čerstvě drceného černého pepře 

• 1 lžičku mletého kari

• sůl

 

V misce smíchejte lučinu se změklým máslem. Přimíchejte kuličky červeného a zeleného pepře, drcený černý pepř a kari a podle chuti přisolte.

 

 

Chorizo, paprika a chilli
hermelín chorizo
hermelín chorizo
Chorizo, paprika a chilli

Co budete potřebovat:

• 40 g lučiny

• 20 g změklého másla

• 1/2 lžičky mleté sladké papriky

• 1/2 chilli papričky

• sůl

• 50 g jemně nakrájeného salámu chorizo (nebo pikantní paprikové klobásy)

 

V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte mletou papriku, drobně nakrájenou očištěnou chilli papričku a podle chuti přisolte. Nakonec vmíchejte na nudličky nakrájený salám.

 

Niva a rozinky
hermelín niva
hermelín niva
Niva a rozinky

Co budete potřebovat:

• 30 g rozinek

• 1 lžičku brandy

• 30 g lučiny

• 20 g změklého másla

• 60 g nivy

 

Rozinky smíchejte s brandy a nechte chvíli macerovat.

V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte na kostičky nakrájenou nivu a namočené rozinky a opatrně promíchejte.

 

Reklama