Vychlazené těsto upravte na pomoučeném válu do obdélníku 2x většího, než je máslová kostka, a každou stranu lehce rozválejte do strany, aby střed těsta byl trochu silnější. Zdroj: bileplus.eu
Do středu položte máslovou kostku a zabalte ji ze všech stran kynutým těstem. Zdroj: bileplus.eu
Máslová kostka by měla být dobře do těsta zabalená. Zdroj: bileplus.eu
Pak vše rozválejte na obdélníkový plát o delší straně 30 - 40 cm. Nebojte se použít hrubší sílu a válečkem klidně do těsta trochu několikrát bouchněte, abyste kostku másla uvnitř trochu rozbili. Zdroj: bileplus.eu
Obdélník pak složte na třetiny (těsto z kratší strany přehněte směrem k protilehlé straně a pak udělejte to samé z druhé strany), zakryjte fólií a nechte v lednici 20 minut. Pak těsto znovu rozválejte, složte na třetiny a dejte na 20 minut do lednice. Zdroj: bileplus.eu
Nakonec ho ještě jednou rozválejte, složte na čtvrtiny a nechte přes noc v lednici vykynout. Ráno se nelekejte, hodně nakyne. Zdroj: bileplus.eu