Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Krvavý cheesecake: Ideální dezert na Halloween

Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní halloweenskou dekoraci i vynikající dezert v jednom.
30.10.2018, Anna Kopečková
Krvavý cheesecake
9 porcí
Doba přípravy do 30 minut

Na korpus:

  • grahamové (máslové) sušenky 140 g
  • krupicový cukr 30 g
  • kakao 10 g
  • máslo 70 g

Na náplň:

  • smetanový sýr (Philadelphia, Lučina apod.) 600 g
  • cukr 150 g
  • vejce 3 kusy
  • smetana ke šlehání 80 ml
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • čokoládová poleva 80 g

Na polevu:

  • zralé jahody (čerstvé nebo mražené) 1 hrst
  • vanilkový cukr 2 lžíce
  • želatinové bonbony - žížaly
Anglosaský svátek Halloween, to nejsou jen strašidelné masky a dekorace, ale i originální hrůzostrašné občerstvení. Zkuste letos upéct cheesecake, který je nejen výborný, ale i pořádně krvavý a prolezlý žížalami! 

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme a vsypeme do mísy. Přidáme k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
  2. Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem, zavřeme dortovou obručí a dno vyplníme připravenou směsí, kterou dobře upěchujeme. Po stranách vytvoříme nízký okraj. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapékáme asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C).
  3. Sýr nejdříve metličkou prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr. Přidáme vejce, které se směsí dobře promícháme, vlijeme šlehačku a vše důkladně prošleháme. Nakonec přidáme vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošleháme.
  4. Směs nalijeme na předpečený korpus ve formě, uhladíme, vrátíme do trouby a pečeme ještě 15 minut. Poté teplotu zmírníme na 140 °C a dopékáme ještě hodinu (v horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C). 
  5. Jakmile koláč vyjmeme z trouby, nožem obkroužíme okraj. Necháme ho vychladnout a pak ho dobře vychladíme v lednici (nejlépe do druhého dne), aby náplň ztuhla.
  6. Krvavou polevu připravíme tak, že jahody svaříme s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Polevu nalijeme na vychlazený dort a dozdobíme ho barevnými žížalkami.
Související témata: cheesecake, Halloween
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama