Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Dušené jarní kuře

Výborné jarní jídlo z jednoho hrnce, které můžete podávat jako polévku a hlavní jídlo zároveň. Je plné svěží a křupavé zeleniny, nových brambor, jemného kuřecího masa a lahodné šťávy. Připravte si lžíci...
06.03.2019
Dušené jarní kuře
4 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule nakrájená 1 kus
  • vykostěná kuřecí stehna bez kůže (kuřecí řízky) 500 g
  • malé nové brambory, očištěné 300 g
  • drůbeží vývar 420 ml
  • brokolice, rozdělená na růžičky 350 g
  • různá sezónní listová zelenina (špenát, kapusta, kadeřávek, mangold...), nakrájená na proužky 350 g
  • hrášek 140 g
  • jarní cibulka, nakrájená na plátky 1 svazek
  • bazalkové pesto 2 lžíce
  • sůl a pepř

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu. Přidejte cibuli a na mírném stupni smažte asi 5 minut, až cibule zvláční. Vložte osolené maso a ze všech stran ho opečte, aby chytlo barvu.
  2. Do kastrolu vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte dost čerstvě nadrceného nebo namletého černého pepře, osolte a uveďte do varu. Kastrol přikryjte a na mírném varu duste asi 30 minut, až maso a brambory změknou.
  3. Vmíchejte brokolici, listovou zeleninu, hrášek a cibulku a přikryté povařte ještě 5 minut.
  4. Nakonec vmíchejte pesto, prohřejte a podávejte.

Spoustu další inspirace na skvělé jarní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji už 6. března!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Související témata: z jednoho hrnce, kuře, jarní zelenina
Reklama