zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou

Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou

Siven má výborné maso a chutná skvěle nejen na grilu, ale i když ho upečete nebo vyudíte. V receptu jsou sice zmíněny 2 kusy ryby, ale navyšte množství podle potřeby

reklama

2 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
  • siven 2 kusy
  • čerstvý rozmarýn 1 hrst
  • česnek 4 stroužky
  • olivový olej
  • sůl

Grilovaná zelenina:

  • cuketa 1 kus
  • červená cibule 1 kus
  • jarní cibulka 1 svazek
  • žlutá paprika 1 kus
  • žampiony 7 kusů
  • dýňový olej
  • čerstvý rozmarýn 1 hrst
  • sušený česnek 1 lžička
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Ryby omyjte, osušte a osolte.
  2. Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem a zhruba 100 ml olivového oleje.
  3. Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  4. Zeleninu si nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolte, opepřete a pečte na grilu dozlatova.

TIP:

Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. V obchodě ho zakoupíte o hmotnosti 200 –500 g. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit či vařit.

 

Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou
Autor: akademiekvality.cz Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou