Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku s grilovanou zeleninou
Siven má výborné maso a chutná skvěle nejen na grilu, ale i když ho upečete nebo vyudíte. V receptu jsou sice zmíněny 2 kusy ryby, ale navyšte množství podle potřeby
2 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
- siven 2 kusy
- čerstvý rozmarýn 1 hrst
- česnek 4 stroužky
- olivový olej
- sůl
Grilovaná zelenina:
- cuketa 1 kus
- červená cibule 1 kus
- jarní cibulka 1 svazek
- žlutá paprika 1 kus
- žampiony 7 kusů
- dýňový olej
- čerstvý rozmarýn 1 hrst
- sušený česnek 1 lžička
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Ryby omyjte, osušte a osolte.
- Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem a zhruba 100 ml olivového oleje.
- Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
- Zeleninu si nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, sušeným česnekem, osolte, opepřete a pečte na grilu dozlatova.
TIP:
Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. V obchodě ho zakoupíte o hmotnosti 200 –500 g. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit či vařit.