Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Hovězí burgery s omáčkou Sriracha, rukolou a avokádem

Domácí burgery jsou jedním z hitů letní grilovací sezóny. Připravují se ty klasické, ale i s trhaným masem, vegetariánské a oblíbené jsou i miniburgery. Pokud se rozhodnete zůstat u klasiky a máte rádi ostřejší chutě, zkuste verzi s thajskou pikantní omáčkou Sriracha, která je v posledních letech hodně trendy v zahraničí a na popularitě už získává i u nás.
07.06.2019
Hovězí burgery s omáčkou Sriracha, rukolou a avokádem
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
Maso na gril: Opravdu ho umíte správně vybrat?

Maso na gril: Opravdu ho umíte správně vybrat?

  • hamburgerová bulka 4 kusy
  • kvalitní mleté hovězí maso 500 g
  • čerstvě mletý pepř a sůl
  • omáčka Sriracha 50 ml
  • rukola 120 g
  • zralé avokádo 1 kus
  • mangové čatní 110 ml
  • olej 10 ml

Postup

  1. Mleté maso dáme do mísy a přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a vytvoříme čtyři podobné placičky. Zlehka je potřeme olejem a grilujeme cca 3 minuty z každé strany na rozpáleném grilu.
  2. Na grilu opečeme i rozkrojené bulky (řeznou stranou dolů), které následně zevnitř potřeme pálivou omáčkou Sriracha.
  3. Pak na spodní díly bulek položíme opečené maso, rukolu a plátky avokáda a nakonec mangové čatní.
  4. Bulky přiklopíme vrchními díly a ihned podáváme. 
Hovězí burgery s omáčkou Sriracha, rukolou a avokádem
Hovězí burgery s omáčkou Sriracha, rukolou a avokádem
archiv Kupi.cz
Související témata: hamburger
Reklama