Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. A používáme ji v českých kuchyních stále častěji! Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.
24.05.2019
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
4 porce
Doba přípravy do 10 minut
  • jáhly 300 g
  • předvařená červená řepa 300 g
  • bílý jogurt 100 ml
  • česnek 1 stroužek
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • tvrdý sýr na strouhání
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
  2. Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  3. Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.  
  4. Podávejte s posekanou petrželkou, vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
Jáhlové rizoto s červenou řepou
Jáhlové rizoto s červenou řepou
akademiekvality.cz
Babičky věděly, co je pro ně dobré

6 superpotravin, které jedly naše babičky. A my bychom měli taky

Související témata: rizoto, jáhly
Reklama