Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Léto na chalupě: Vaříme rychle, levně a jednoduše

Čas vysněných dovolených je konečně tady! Léto nejenže klepe na dveře, ale už je i otevřelo a nadšeně do nich vpadlo. O tom, co budeme dělat v létě na chalupě, sníme celý rok. A vaření to není. Naštěstí existují chalupářská jídla!
Vydáno: 28.06.2018, Martina Hrušková
Zapéct brambory se sýrem lze na mnoho způsobů a vždy je to lahoda
Zapéct brambory se sýrem lze na mnoho způsobů a vždy je to lahoda Autor: istock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Dá se to vyjádřit několika slovy: odpočívat. Dlouho spát, číst tlusté romány, chodit na houby, opalovat se u rybníka. Jenomže kde vzít čas na vaření? Hlavně se na dovolené nestresujte. Existují přece chalupářská jídla. Rychlá, nenáročná na čas i na přípravu. A ze surovin, které najdeme v každé spíži, případně na každé zahrádce. Tohle zvládne i váš manžel, ba i váš nezletilý potomek.

Brambory se sýrovou omáčkou

Připravíme si:

  • 1 kg brambor
  • 250 g sýra na strouhání
  • 2 lžíce oleje
  • máslo
  • půl šálku smetany
  • pepř
  • sůl
  • nasekaná pažitka

Brambory uvaříme co nejjednodušeji, tedy ve slupce. Oloupeme je a urovnáme do zapékací misky, kterou jsme předtím vymazali máslem. Mezitím co zapékáme v troubě brambory, nastrouháme si sýr. Smícháme ho s olejem a smetanou, opepříme, osolíme. Směsí polijeme brambory a ještě krátce zapečeme dorůžova v troubě. Na talířích pokrm posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s rajčatovým, hlávkovým nebo okurkovým salátem.

Kuřecí salát pro mlsné jazýčky

Připravíme si:

  • maso z pečeného kuřete
  • kousek ananasu (nemusí být)
  • jablko
  • pomeranč
  • bílý jogurt, majonéza
  • citronová šťáva
  • kostka cukru
  • sůl

Maso a ovoce nakrájíme na kostičky. Smícháme majonézu a jogurt podle chuti, přidáme citronovou šťávu a kostku cukru. Ovoce osolíme špetkou soli, aby pustilo šťávu, a smícháme se zálivkou. Podáváme s celozrnným pečivem.

Rychlý jogurtový koláč

Připravíme si:

  • kelímek bílého jogurtu
  • jeden a půl tohoto kelímku polohrubé mouky
  • půl kelímku cukru
  • vejce
  • prášek do pečiva
  • drobné ovoce (rybíz, třešně, jahody)
  • trochu mouky, cukru a másla na drobenku

 

Z přísad umícháme těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi čtyřicet minut.

Inspirujte se i našimi dalšími recepty:

 

 

Recept

Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem  Foto:

Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

Zapečená jídla z jednoho pekáče jsou vděčná a velmi oblíbená. Kombinace dozlatova vypečených brambor, kysaného zelí a uzeného masa je jednoduchá, ale velmi dobrá.
Užijte si jahody trochu jinak

Užijte si jahody trochu jinak: Zkuste máslo, masku nebo trik se sektem

autor: EM

Článek je zařazen v: vaření, cestování, léto, chalupa, rychlé večeře, jednoduchá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama