Kozub, Žilková, Janovičová a Němec v hlavních rolích filmu Spolu

Spolu - upoutávka

Herecké trio Štěpán Kozub (27), Veronika Žilková (61) a Kamila Janovičová (30) se představují jako těžce zkoušená rodina zažívající nespočet složitých situací. Ve filmu Spolu, inspirovaném italskou divadelní hrou, hraje Kozub téměř třicetiletého Michala, jehož život je silně ovlivněn poruchou autistického spektra. Televizní premiéru českého snímku si nenechte ujít v neděli ve 20:15 na Primě.

Po rozchodu s přítelem se Tereza nastěhuje zpět domů k mámě a bratrovi Michalovi, desetiletému klukovi zajatému v dospělém těle, aniž by tušila, že to navždy změní její život. Domácnost, do které se vrátila, se totiž na rozdíl od ní ani trochu nezměnila.

Máma pořád žije jen pro svého syna a bratr má před ní ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že by máma měla myslet více na sebe a taky na ni. A tak se rozhodne udělat krok, po kterém už nikdo z nich nebude takový, jaký byl.

Oblíbená herečka Veronika Žilková, kterou aktuálně vídáme jako vedoucí kantýny v novém seriálu Sedm schodů, jejž můžete sledovat exkluzivně na prima+, roli přijala téměř okamžitě. „Když mi zavolali, dali mi scénář a přečetla jsem si ho, řekla jsem jediné  – to je jeden z nejhezčích scénářů, který jsem kdy četla. Moc se mi ta role líbila. Je mi to samozřejmě blízké. Je to matka, která svoji lásku k dětem až přehání, je příliš obětavá. Myslím, že je moc dobře, aby na to šly nejen matky, které mají děti s nějakým zdravotním handicapem,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro web Červený koberec.

Jejího filmového syna s autismem ztvárnil Štěpán Kozub, jehož výkon Žilková vychválila a herce označila za geniálního. Jeho uchopení téměř třicetiletého Michala se zálibou v angličácích a nerozlámaných špagetách je fascinující. Září ale i Kamila Janovičová a další herci.

Scénář a režie: David Laňka, Martin Müller – podle stejnojmenné divadelní hry Fabia Marry s použitím překladu Alexandra Jerie

Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková

Producenti: Kateřina Dušková, Jiří Dušek, David Laňka, Martin Müller

Kamera: Václav Tlapák

Hudba: Sven Mikkelsen

Střih: Lenka Gmitrová

Produkce: Kateřina Polívková, Karolína Fialová

Hrají: Štěpán Kozub, Veronika Žilková, Kamila Janovičová, Marek Němec, Václav Kopta, Kristýna Podzimková, Martina Babišová, Marianna Polyáková, Radim Jíra a další


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.