15. března 2010 10:00
Petr UllmannRecept z Okry ( Ibišek jedlý)
Rozmraženou OKRU na másle osmažit, a vyjmout stranou. Na zbytku orestovat maso a podusit s přidáním protlaku a konzervy s rajčaty do poloměkka. Pak přidáme OKRU a dovaříme.
Ingredience:
- 400 gr mražené OKRY – lze zakoupit ve vybrané síti prodejen pro arabskou či řeckou kuchyni
- 100 gr másla
- 250 gr masa – dle chuti vepřové, drůbeží na malé kousky lez i vynechat
- 70 gr rajský protlak malý
- 220 gr rajčata ve vl. Šťávě konzerva
- Česnek dle chuti 3 – 5 stroužků
- 2 čajové lžičky Kuzbara - mletý sušený Koriandr
Příprava:
Rozmraženou OKRU na másle osmažit, a vyjmout stranou. Na zbytku orestovat maso a podusit s přidáním protlaku a konzervy s rajčaty do poloměkka. Pak přidáme OKRU a dovaříme. Na závěr na části másla osmažíme prolisovaný česnek s Kuzbarou a hned vložíme do hotové omáčky. Necháme projít varem a podáváme s rýží.