Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Celozrnný koláč s datlemi

Voní po rumu, je sladký díky datlím a navíc je ze zdravých ovesných vloček a celozrnné mouky!
Vydáno: 04.09.2016, Anna Kopečková
Mřížkový koláč

 

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 450 g celozrnné mouky
  • 120 g přírodního cukru
  • 100 g ovesných vloček
  • 350 g másla nebo Hery
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • nastrouhanou kůru z 1/2 citronu

Na náplň:

  • 500 g sušených datlí
  • trošku rumu (nebo ořechového likéru)
  • 100 g vlašských ořechů

Na potření:

  • 50 g rozpuštěného másla
  • 0,5 dl tuzemského rumu

 

Postup:

V misce smícháme mouku, kypřící prášek, citronovou kůru, cukr, ovesné vločky, máslo a vejce a vypracujeme rukama hladké těsto. Malou část si oddělíme a zbytek namačkáme rukou do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy. 

Datle povaříme ve vodě 2 minuty, scedíme je, vypeckujeme a nasekáme. Přidáme trošku rumu a lehce nasekané vlašské ořechy a dobře promícháme.

Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto ve formě. Ze zbylého těsta uděláme tenké válečky a vytvoříme z nich na koláči mřížku.

Koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C  a pečeme asi 40 - 45 minut  dozlatova. Těsně před koncem pečení potřeme koláč pomocí štětce rozpuštěným máslem s rumem.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16:10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na Prima PLAY.

Reklama
Článek je zařazen v: Pečeme podle hvězd, Tereza Kostková, celozrnný koláč, datlový koláč, mřížkový koláč, zdravý koláč, zdravé recepty
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama