zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Krkonoše mají hned několik privilegií. Jsou to naše nejvyšší hory, vládne jim Krakonoš a hlavně, mají i své recepty, třeba na krkonošské sejkory, krkonošského houbového kubu, kterému říkají houbanec nebo hubník, anebo muziku. A také na skvělou polévku - krkonošské kyselo.

reklama

6 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • chlebový kvásek 200 g
  • voda 600 ml
  • brambory 500 g
  • sušené houby 1 hrst
  • cibule 1 kus
  • máslo 50 g
  • vejce 4 kusy
  • kmín
  • sůl a mletý pepř
  • pažitka na posypání

Postup

  1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
  2. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
  3. Ke kvásku přidejte sůl, kmín a sušené houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
  4. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na másle. Přidejte vejce a připravte míchaná vejce, která nechte lehce syrová.
  5. Vejce vmíchejte do směsi s houbami. Nakonec přidejte uvařené nakrájené brambory.
  6. Polévku rozdělte do talířů, každou porci posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit. 

 

Krkonošské kyselo
Autor: akademiekvality.cz Krkonošské kyselo