Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Krkonošské kyselo

Krkonoše mají hned několik privilegií. Jsou to naše nejvyšší hory, vládne jim Krakonoš a hlavně, mají i své recepty, třeba na krkonošské sejkory, krkonošského houbového kubu, kterému říkají houbanec nebo hubník, anebo muziku. A také na skvělou polévku - krkonošské kyselo.
01.11.2019
Krkonošské kyselo
6 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • chlebový kvásek 200 g
  • voda 600 ml
  • brambory 500 g
  • sušené houby 1 hrst
  • cibule 1 kus
  • máslo 50 g
  • vejce 4 kusy
  • kmín
  • sůl a mletý pepř
  • pažitka na posypání

Postup

  1. Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát.
  2. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky.
  3. Ke kvásku přidejte sůl, kmín a sušené houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu.
  4. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na másle. Přidejte vejce a připravte míchaná vejce, která nechte lehce syrová.
  5. Vejce vmíchejte do směsi s houbami. Nakonec přidejte uvařené nakrájené brambory.
  6. Polévku rozdělte do talířů, každou porci posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit. 

 

Krkonošské kyselo
Autor: akademiekvality.cz Krkonošské kyselo
Reklama