zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Plněné brambory se zeleninovým chutney

Plněné brambory se zeleninovým chutney

Pečené plněné brambory, neboli jacket potatoes, jsou super jednoduchý a přitom cool pokrm. Můžete je po upečení v podstatě napěchovat jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

reklama

4 porce
Doba přípravy do 1 hodiny
  • velké brambory 4 kusy
  • nastrouhaná gouda 100 g
  • čerstvá rukola podle chuti
  • kečup

Na chutney::

  • lilek 1 kus
  • malé červené papriky (kapie) 3 kusy
  • červená cibule 1 kus
  • pikantní kečup 3 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl
  • balsamicový ocet 1 lžíce

Postup

  1. Brambory očistěte kartáčkem, neloupejte je, a celé je dejte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut.
  2. Mezitím připravte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečte na grilu nebo v troubě, poté je dejte do sáčku a uzavřete, nebo je rozložte na talíř a zakryjte pokličkou, aby se zelenina zapařila. Pak lilek i papriky oloupejte, papriky zbavte semínek a vše nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nasekejte najemno a osmažte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte lilek, papriku, vše osolte a promíchejte. Nechte minutku pobublávat,  nakonec přidejte kečup a balsamicový ocet.
  3. Uvařené brambory rozkrojte na půlky a dejte je na gril řeznou stranou nahoru. Naplňte je chutney, posypejte sýrem a nechte na grilu, dokud se sýr neroztaví a brambory nechytnou trochu barvy.
  4. Hotové brambory ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.
Plněné brambory se zeleninovým chutney 1
Autor: archiv Otma Plněné brambory se zeleninovým chutney 1