Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Co taky dokáže citron? 7 věcí, které jste možná nevěděli

1/7: Rýže se neslepí
Citron rýže

Také pokaždé bojujete s lepivou rýží? Tak to máte štěstí, že existují citrony. Stačí přidat trochu šťávy do vody, ve které rýži vaříte, a zrnka se neslepí. Přidanou hodnotou bude krásně bílá barva rýže, takže na talíři ohromí hned dvakrát.

2/7: Vejce při vaření neprasknou
Citron vejce

Zkoušeli jste vejce před vařením propíchnout jehlou nebo přidat do vody sůl a stejně skořápka praskla? Zkuste skořápku před vložením do vody potřít citronovou šťávou. Navíc vám tento trik usnadní loupání vajec po uvaření.

 

 

3/7: Zkřehčí maso
Citron maso

Citronová šťáva také umí zjemnit maso, protože kyselina rozkládá bílkoviny. Výsledkem bude maso, které rozhodně nebude problém nakrájet, mělo by se téměř rozpadat.

4/7: Salát zůstane křupavý
Citron salát

Musíte vždycky vyhodit několik listů salátu, protože je povadlý? Přiveďte je zpátky k životu tím, že je namočíte do vody s citronovou šťávou – ideální poměr je půlka šálku šťávy do jedné misky studené vody. Pak dejte salát alespoň na hodinu do lednice a můžete se těšit na to, jak si pochutnáte.

5/7: Zjemní hnědý cukr
Citron cukr

Nejen citronová šťáva má kouzelné účinky, také voňavá slupka umí plno věcí. Dejte jí kus do sklenice s hnědým cukrem a nemusíte se bát, že zhrudkovatí.

6/7: Zvýrazní chuť
Citron ryby

Citron zvládne pozvednout obyčejné jídlo na delikatesu. Smetanové pokrmy zvýrazní, mořským plodům dodá šmrnc a zharmonizuje jejich chuť. Někdy ho můžete použít i místo špetky soli.

7/7: Zabrání zhnědnutí
Citron ovoce

Stačí jen pár kapek citronu a avokádo, jablka, banány, ale i oloupané brambory si krásně udrží svou barvu a na vzduchu nezhnědnou. Využijte toho tedy, až si budete příště předem připravovat jídlo nebo až třeba pozvete přátele a naaranžujete ovocnou mísu.

 

-ana-