Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Piškotová roláda se šlehačkou a ovocem zdobí téměř každou rodinnou oslavu u Miriam z blogu snedeno.cz. Je to totiž specialita jejich babi Hani! Tento lehký dezert je jeden z jejich nejoblíbenějších. A my vám přinášíme recept na jahodovou verzi, protože jahody už začínají být krásně slaďoučké.
Vydáno: 03.06.2016, Martina Hrušková
Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami
Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami Autor: snedeno.cz/ Jirka Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Suroviny na těsto:
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžičky cukru krupice
špetka soli

Suroviny na náplň:
250 g mražených jahod
2 šlehačky 33 %
4 lžičky moučkového cukru (polovina do jahod a polovina do šlehačky)
mandlové lupínky

 

Postup:

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků, cukru a špetky soli ušleháme pevný sníh. Poté zlehka vmícháme postupně žloutky a mouku a převracením vařečky spojíme opatrně v nadýchané těsto.

Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova, trvá to přibližně 8 minut. Po upečení těsto srolujeme i s papírem, přehodíme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí papír sloupneme a hezčí stranou položíme dolů.

Jahody necháme povolit a rozmačkáme s cukrem. Babička nechává jahody přemrazit, protože pak prý mají sladší chuť a výraznější vůni. Jahodovou směs rozvrstvíme po roztaženém piškotu.

Šlehačku s cukrem ušleháme každou zvlášť dotuha, pozor, abychom to nepřepískli, protože by zmáslovatěla. Jednou potřeme jahody a roládu srolujeme. Druhou šlehačkou potřetřeme povrch rolády a posypeme jí nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek

skleničkové saláty hlavní Foto:

Skleničkové saláty: Zdravé, rychlé a dobré!

5 receptů na super oběd do sklenice.

Článek

I z ryze českých surovin se dá udělat lákavé, chutné a dietní jídlo. Foto:

Hezky česky: Jezte a hubněte s pomocí lokálních potravin

Rozhlédněte se po českých luzích a hájích, nakupte hezky „doma“ a začněte správně hubnout. Svůj metabolismus totiž potěšíte nejvíce právě lokálními potravinami.

Článek je zařazen v: moučník, jahodový dezert, jahody, roláda, šlehačka, piškotová roláda, jahodová roláda, jahodový moučník, šlehačkový
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama