zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Bezlepkový velikonoční beránek

Bezlepkový velikonoční beránek

Sladký beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří, jenže ne každý si může dát toho klasického, z pšeničné mouky. Pokud můžete jen moučníky bez lepku nebo třeba chcete péct zdravěji, zkuste ho upéct z mouk, které jsou přirozeně bezlepkové.

reklama

10 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • máslo 250 g
  • moučkový cukr 250 g
  • střední vejce 6 kusů
  • rýžová mouka 60 g
  • pohanková mouka 80 g
  • kukuřičná mouka 160 g
  • bramborový škrob 30 g
  • špetka soli
  • vanilkový lusk
  • bezfosfátový prášek do pečiva 1/2 sáčku
  • jemně nastrouhaná citronová kůra 1/2 lžičky
  • kandované nebo sušené ovoce 100 g
  • trochu oleje a rýžové mouky na vymazání a vysypání formy

Postup

  1. Změklé máslo nejprve utřete s polovinou cukru a souběžně přidávejte vaječné žloutky a trochu zrníček z vanilkového lusku. Směs následně vyšlehejte do hladké, pěnové konzistence.
  2. Vaječné bílky ušlehejte se špetkou soli do pevného sněhu a po částech do něj zašlehejte zbylou část cukru. Sníh se díky tomu zpevní.
  3. Obě hmoty zvolna promíchávejte a po lžících přidávejte sypké přísady (mouky, bramborový škrob a kypřidlo). Nakonec vmíchejte do těsta citronovou kůru a pokrájené sušené či kandované ovoce obalené v troše kukuřičné mouky.
  4. Těsto ihned přelijte do formy (předem vymaštěné a vysypané moukou) a beránka pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 - 170°C po dobu 30 až 40 minut. Záleží na velikosti formy.
  5. Vychladlého beránka můžete jen pocukrovat, nebo přizdobit polevou.
Bezlepkový velikonoční beránek
Autor: archiv Extrudo Bezlepkový velikonoční beránek