Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dort bez mouky z tmavé čokolády a lískových oříšků

Recept na sladké potěšení pro všechny, kteří se vyhýbají mouce a lepku, pochází ze slavného australského pekařství. Dort s bohatou čokoládovou chutí je jednoduchý, rychlý a nejlépe si ho vychutnáte doplněný porcí zakysané smetany nebo šlehačky a čerstvým ovocem.
08.03.2019
Dort bez mouky z tmavé čokolády a lískových oříšků
12 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • tmavá čokoláda (55% kakaa) 330 g
  • máslo 240 g
  • sezamová semínka 40 g
  • jemně mleté lískové oříšky 160 g
  • vejce 8 kusů
  • krupicový cukr 150 g
  • máslo na vymazání formy

Postup

  1. Čokoládu nalámejte do velké ohnivzdorné mísy, přidejte máslo a mísu položte na rendlík s mírně vroucí vodou, aby se čokoláda s máslem rozpustily. Občas promíchejte.
  2. Mezitím vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 23 cm máslem, dno a boky vyložte pečicím papírem a nechte ho přečnívat zhruba 2,5 cm nad okraj.
  3. Rozpuštěnou čokoládu odstavte a vmíchejte do ní sezamová semínka, lískové oříšky a žloutky.
  4. Troubu předehřejte na 150 °C. Bílky s cukrem ušlehejte na tuhý sníh, až začne tvořit špičky. Po třetinách ho opatrně zapracujte do čokoládové směsi a těsto vlijte do připravené formy. Pečte ho 55 – 60 minut, až je povrch pevný.
  5. Upečený dort vyndejte z trouby, nechte ho pět minut chladnout ve formě a pak vyjměte a nechte zcela vychladnout.

Další recepty na sladké skvosty z australského pekařství, ale hlavně spoustu další inspirace na skvělé jarní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Související témata: dort, čokoláda, ořechy, bez mouky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama