redakce Prima FRESH

Banánové muffiny s vlašskými ořechy a skořicí

Moje hodnocení
73x

Proměňte přezrálé banány v luxusní muffiny, které poslouží jako dezert, ale i svačina do školy nebo na výlet. Voňavé koření zvýrazní jejich chuť a křupavé ořechy v těstě i navrch dodají úplně nový rozměr! Zkrátka nejlepší banánové muffiny, které kdy ochutnáte...

12 porcí
60 minut
306 kcal
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech na muffiny s 12 důlky vyložte papírovými košíčky nebo důkladně vymažte máslem, pokud košíčky nepoužíváte.
  2. Banány oloupejte a ve velké míse je rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte cukr a vejce a dobře prošlehejte. Pak přimíchejte rostlinný olej.
  3. Do směsi přidejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Nakonec přisypte 3/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů. Směs krátce, ale důkladně promíchejte.
  4. V malé misce smíchejte zbývající 3/4 hrnku ořechů s hnědým cukrem a rozpuštěným máslem, až budou všechny ořechy hezky obalené.
  5. Těsto rozdělte do formy na muffiny a navrch každého dejte trochu v cukru obalených ořechů a jemně je po povrchu rozprostřete.
  6. Pečte asi 20–23 minut nebo až budou muffiny upečené dozlatova a zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá a bez ulpívajících drobků.
  7. Po upečení nechte muffiny ještě chvíli chladnout ve formě, poté je vyklopte a nechte úplně vychladnout, nejlépe na mřížce.

PRIMA TIPY:

  • Tyto muffiny vydrží ve vzduchotěsné nádobě v pokojové teplotě až 4 dny. Můžete je také zmrazit, v mrazáku vydrží 2 měsíce.
  • Místo rostlinného oleje můžete použít jablečnou přesnídávku.

Připravte si oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Podrobný recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty