Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Jemný tvarohový dort téměř bez mouky

Tak trochu připomíná americký cheesecake, ale domovinou tohoto dortu, který je nadupaný tvarohem, není v něm skoro žádná mouka a rozplývá se na jazyku, je slunné Španělsko.
11.06.2019
Jemný tvarohový dort téměř bez mouky
12 porcí
Doba přípravy do 30 minut
  • plnotučný tvaroh pokojové teploty 1 kg
  • velká vejce, nejlépe od slepic z volného výběhu 7 kusů
  • krupicový cukr 400 g
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • hladká mouka 30 g
  • meruňková zavařenina nebo kdoulové želé k podávání

Postup

  1. Je důležité, aby byl tvaroh opravdu pokojové teploty, ovlivňuje to konzistenci koláče. Pokud jste ho měli v ledničce, nechte ho alespoň hodinu stát mimo ni. Troubu předehřejte na 220 °C. Koláčovou formu o průměru 23 až 24 cm s odepínacím dnem vyložte dvojitou vrstvou papíru na pečení.
  2. Vejce vyklepněte do džbánku a dobře je prošlehejte. Tvaroh v míse utřete elektrickými metlami a postupně k němu zatřete vejce. Vmíchejte cukr, smetanu a mouku a vše utřete na hladkou směs.
  3. Vlijte ji do formy, vložte do trouby a pečte 45 až 50 minut, až bude koláč svrchu zlatohnědý a téměř pevný, ale ve středu se bude ještě trochu chvět. Při chladnutí zpevní. Troubu vypněte, dvířka nechte lehce pootevřená a koláč nechte vychladnout v troubě – to mu dodá hedvábnou hladkost.
  4. Opatrně odepněte boky formy, koláč překlopte na rovný talíř, sloupněte papír a koláč obraťte. Podávejte ho nakrájený na řezy.
Tvarohový dort téměř bez mouky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Tvarohový dort téměř bez mouky

PRIMA TIP: Ve Španělsku byste ke koláči dostali nejspíš tenké plátky zlatooranžového kdoulového želé membrillo, ale k mání je u nás jen v obchodech se španělskými specialitami. Dobře se k němu ale hodí i jiné zavařeniny, případně rozvary z čerstvého ovoce, ovšem skvělý je i sám o sobě.

Nezapomeňte si koupit nové číslo časopisu Prima FRESH, které je plné skvělých receptů na léto a prázdniny a vychází už 12. června 2019:

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Tvarohovo-makový koláč bez mouky

Související témata: tvarohový dort, bez mouky
Reklama