Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

Jogurtový koláč

Ideální koláč na jaro, kdy se snažíme odlehčit jídelníček. Upečte si ho den předem, aby byl dokonale krémový a zároveň pevný.
10.03.2020
Jogurtový koláč
12 porcí
Doba přípravy do 1,5 hodiny
  • krémový sýr (nízkotučný) 450 g
  • ricotta 500 g
  • krupicový cukr 200 g
  • bílý jogurt, promíchaný 450 g
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • rozpuštěné máslo 60 g
  • kukuřičný škrob (maizena) 30 g
  • hladká mouka 3 lžíce
  • pomerančová šťáva 2 lžíce
  • velká vejce pokojové teploty, lehce prošlehaná 4 kusy
  • máslo na vymazání formy
  • ovoce na ozdobení

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Odepínací koláčovou formu vymažte máslem. Ve velké míse promíchejte krémový sýr, ricottu a cukr dohladka. Vmíchejte jogurt smíchaný s vanilkovým extraktem, máslo, škrob, mouku a šťávu. Přidejte vejce a promíchejte, aby se směs spojila.
  2. Směs nalijte do vymazané formy a postavte ji na plech. Vložte do vyhřáté trouby a pečte, až koláč ve středu téměř zpevní, asi 80 až 85 minut.
  3. Koláč nechte ve formě na mřížce chladnout asi 10 minut, pak objeďte okraje koláče nožem. Nechte chladnout ještě hodinu, pak koláč zakryjte a nechte ve formě přes noc zcela vychladnout v ledničce. Pak ho teprve vyndejte z formy a podávejte, ozdobený nejlépe drobným ovocem.

PRIMA TIP:
Koláč ještě významně odlehčíte, když použijete nízkotučnou ricottu a cukr nahradíte nějakou rostlinnou variantou – podle návodu na obalu zjistíte, jaký je váhový ekvivalent k cukru. Všechny mléčné výrobky ale nízkotučnými nenahrazujte, těsto by špatně drželo pohromadě.

Jogurtový koláč
Autor: Marek Kučera Jogurtový koláč

Blíží se jaro, je čas odlehčit jídelníček. Spoustu inspirace vám přináší nové číslo časopisu Prima FRESH, které vychází už 11. března. Vyberte si z více než 70 receptů a užijte si svěží jaro nejen v kuchyni! 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!