Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Krémový cheesecake do skla

Nikde není psáno, že cheesecake musí vypadat jako dort nebo koláč. Klidně udělejte každému jeho porci do skleničky. Kromě toho, že je to dobré, je to i ideální lék na podzimní splín.
09.11.2018, Anna Kopečková
Krémový cheesecake do skla
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
  • čerstvý sýr ricotta 220 g
  • třtinový cukr 1/2 hrnku
  • práškové kakao 1/4 hrnku + 1,5 lžíce
  • likér Baileys original 6 lžic
  • smetana ke šlehání 1 hrnek
  • moučkový cukr 3 lžíce
  • sušenky (např. čokoládové, neplněné) 15 kusů
  • šlehačka na ozdobení
  • čokoládové sypání (lze vynechat)

Postup

  1. V míse smíchejte ricottu, třtinový cukr, ¼ hrnku kakaa, 4 lžíce likéru Baileys, promixujte a dejte chladit.
  2. V jiné míse vyšlehejte smetanu. Přidejte zbylé 2 lžíce likéru Baileys, moučkový cukr, 1,5 lžíce kakaa, promixujte a také dejte chladit.
  3. Oblíbené sušenky rozdrťte v mixéru.
  4. Do vhodných skleniček začněte vrstvit sušenky, poté krém z ricotty, následně krém ze šlehačky a opět sušenky. Postup opakujte, dokud nebudou sklenice naplněné.
  5. Nakonec každou porci ozdobte šlehačkou a zbylými sušenkami nebo čokoládovým sypáním. 
Když nebudete vědět, co se zbylým likérem Baileys, zkuste ho zkombinovat s kávou nebo ho přidat do míchaných koktejlů. A skvělý je samozřejmě i samotný, ve skleničce s ledem. 
Související témata: cheesecake
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama