Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Špaldový koláč s podzimním ovocem

Vykouzlete z podzimního ovoce skvělý moučník k snídani nebo k svačině, který je šťavnatý, nadýchaný a krásně voní vanilkou.
27.09.2019
Špaldový koláč s podzimním ovocem
Doba přípravy do 1 hodiny
  • polohrubá pšeničná mouka 180 g
  • polohrubá špaldová mouka PROBIO 70 g
  • třtinový přírodní cukr 100 g
  • slunečnicový olej na pečení a smažení 100 ml
  • kypřící prášek 12 g (1 balíček)
  • vanilkový cukr 40 g
  • mletý vanilkový prášek 1 lžička
  • vejce 3 kusy
  • mléko 50 - 100 ml
  • měkký tvaroh 250 g

Postup

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Mouku prosejte a smíchejte s 1/2 balíčku kypřícího prášku. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka.
  3. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  4. Těsto přelijte do pekáče vyloženého papírem na pečení.
  5. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem. Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem.
  6. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 30 minut dozlatova.
Špaldový koláč s podzimním ovocem
Autor: probio.cz Špaldový koláč s podzimním ovocem
Související témata: moučník, ovocný koláč
Reklama