Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Valentýnské mandlové sušenky
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Darujte milovanému člověku krabičku plnou vlastnoručně napečených sladkých srdíček.
10 porcí
Doba přípravy do 30 minut
Na těsto:
- máslo 250 g
- hladká mouka 300 g
- mandlová mouka 100 g
- moučkový cukr 180 g
- vanilka 1/4 lžičky
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
Kromě toho:
- bílek na potření
- bílá cukrová potahovací hmota nebo marcipán
- růžová nebo červená prachová cukrářská barva
- želatinová srdíčka (Haribo) na ozdobení
Postup
- V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku, vejce a žloutek. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
- Odleželé těsto rozválené na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Vykrojte z něj srdíčka a rozložte je na plech vyložený papírem na pečení.
- Plech se srdíčky dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut.
- Ihned po vyndání z trouby srdíčka sundejte z plechu, potřete je bílkem, aby se krásně leskly, a nechte je vychladnout.
- Mezitím rozválejte cukrovou potahovací hmotu na plát a vykrájejte z ní stejně velká srdíčka. Sušenky lehce potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu na ně lehce přitiskněte.
- Pomocí štětce je lehce ozdobte prachovou barvou a nakonec na ně kapkou vody přilepte želatinová srdíčka.