Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Valentýnské mandlové sušenky

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Darujte milovanému člověku krabičku plnou vlastnoručně napečených sladkých srdíček.
09.02.2019
Valentýnské mandlové sušenky
10 porcí
Doba přípravy do 30 minut

Na těsto:

  • máslo 250 g
  • hladká mouka 300 g
  • mandlová mouka 100 g
  • moučkový cukr 180 g
  • vanilka 1/4 lžičky
  • vejce 1 kus
  • žloutek 1 kus

Kromě toho:

  • bílek na potření
  • bílá cukrová potahovací hmota nebo marcipán
  • růžová nebo červená prachová cukrářská barva
  • želatinová srdíčka (Haribo) na ozdobení

Postup

  1. V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku, vejce a žloutek. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
  2. Odleželé těsto rozválené na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Vykrojte z něj srdíčka a rozložte je na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Plech se srdíčky dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut.
  4. Ihned po vyndání z trouby srdíčka sundejte z plechu, potřete je bílkem, aby se krásně leskly, a nechte je vychladnout.
  5. Mezitím rozválejte cukrovou potahovací hmotu na plát a vykrájejte z ní stejně velká srdíčka. Sušenky lehce potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu na ně lehce přitiskněte.
  6. Pomocí štětce je lehce ozdobte prachovou barvou a nakonec na ně kapkou vody přilepte želatinová srdíčka.

 

Související témata: Valentýn, srdíčka, sušenky
Reklama