Partnerský horoskop
Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
Výpočet ascendentu
Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Horoskop pro Vás každý týden
Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
Vyhledávání

Velikonoční polévka šmigrustovka
Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek.
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
- uzené maso 300 g
- pikantní klobása 1 kus
- větší cibule 1 kus
- natvrdo uvařené vejce 4 kusy
- smetana ke šlehání 60 ml
- hladká mouka 1–2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- žloutek 1 kus
- sůl a mletý pepř
- strouhaný křen a pažitka na ozdobení
Postup
- V 1 litru vody uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.
- Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte oloupané a rozpůlené uvařené vejce.
- Vývar přeceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou a nechte 10 minut povařit.
- Polévku odstavte z ohně, vmíchejte do ní žloutek a ochuťte ji solí a pepřem.
- Polévku rozdělte do talířů a každou porci dozdobte čerstvě nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou.