Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Velikonoční polévka šmigrustovka

Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek.
17.04.2019
Velikonoční polévka šmigrustovka
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
  • uzené maso 300 g
  • pikantní klobása 1 kus
  • větší cibule 1 kus
  • natvrdo uvařené vejce 4 kusy
  • smetana ke šlehání 60 ml
  • hladká mouka 1 - 2 lžíce
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • žloutek 1 kus
  • sůl a mletý pepř
  • strouhaný křen a pažitka na ozdobení

Postup

  1. V 1 litru vody uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.
  2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte oloupané a rozpůlené uvařené vejce.
  3. Vývar přeceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou a nechte 10 minut povařit.
  4. Polévku odstavte z ohně, vmíchejte do ní žloutek a ochuťte ji solí a pepřem.
  5. Polévku rozdělte do talířů a každou porci dozdobte čerstvě nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou.
Velikonoční polévka šmigrustovka1
Velikonoční polévka šmigrustovka1
akademiekvality.cz

 

Budou vám chutnat!

Jarní polévky k večeři: Zahřejí, zasytí a nepřiberete po nich

 

Ve velikonoční nádivce by nemělo chybět něco zeleného

Variace na velikonoční nádivku: Kterou si upečete?

(Téměř) zelené menu

Velikonoční menu plné zeleniny + pár dobrot navíc

Anýz se používá i v aromaterapii

Je vám po Velikonocích těžko? Vsaďte na anýz!

Související témata: Velikonoce, polévka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama