Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama

Cuketový krém s mátou a zakysanou smetanou

Cuketa je v našich končinách v létě velmi populární. Je totiž levná a dá se připravit na mnoho způsobů. Protože má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, prospívá jí koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.
02.08.2019
Cuketový krém s mátou a zakysanou smetanou
4 porce
Doba přípravy do 10 minut
  • cuketa 600 g
  • jarní cibulka 4 kusy
  • olivový olej
  • špenátové listy 1 hrst
  • zeleninový vývar 600 ml
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zakysaná smetana 100 g
  • čerstvá máta 1 hrst
  • čerstvě mletý pepř a sůl

Postup

  1. Očištěné jarní cibulky nakrájejte na kolečka a cuketu na půlkolečka. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibulky s cuketou a za průběžného míchání restujte asi 20 minut.
  2. Osolte, opepřete, přidejte oprané a odkapané špenátové listy, zalijte horkým vývarem a přiveďte k varu.
  3. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
  4. Hotovou polévku dozdobte čerstvou mátou a podávejte.

 

Cuketový krém s mátou a zakysanou smetanou
Autor: akademiekvality.cz Cuketový krém s mátou a zakysanou smetanou
Související témata: cukety, cuketový krém
Reklama