zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Dýňový hummus s praženým mákem

Dýňový hummus s praženým mákem

I když to není typický hummus z cizrny, jako pomazánka na čerstvé pečivo nebo dip k zelenině bude chutnat výborně. Pomyslnou třešničkou na dortu je v něm celý mák, který se přidává nejenom kvůli vůni, ale i křupavosti semínek.

reklama

8 porcí
Doba přípravy do 1 hodiny
  • dýně hokaido 600 g
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej 4 lžíce
  • limetková šťáva 3 - 4 lžíce
  • sezam 1 lžíce
  • celý mák 2 lžíce
  • nasekaný čerstvý koriandr 2 lžíce
  • sůl

Postup

  1. Omytou dýni rozkrojte, zbavte semínek, nakrájejte ji i se slupkou na větší kostky a rozložte je na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte celé stroužky česneku a pokapejte olivovým olejem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Dýně musí být krásně měkká.
  2. Po upečení nechte dýni vychladnout, vložte ji do vyšší nádoby, přidejte oloupaný pečený česnek, olivový olej, sezam a limetkovou šťávu. Vše pomocí ponorného mixéru rozmixujte do jemného pyré a dochuťte solí.
  3. Nakonec vmíchejte nasucho opražený mák a ozdobte čerstvým koriandrem. 
TIPY: 
  • Jestli máte rádi intenzivnější česnekovou chuť, můžete namísto pečeného česneku použít čerstvý, který prolisujete a přidáte k dýni během mixování.
  • Dýňový hummus nejlépe chutná na čerstvém chlebu, který si můžete doma připravit i bez kynutí. Díky semínkům a ořechům bude s dýňovým hummusem ideálně ladit.
Dýňový hummus s praženým mákem
Autor: www.nasmodrymak.cz/Kitchenbook Dýňový hummus s praženým mákem
Související témata: hummus, modrý mák, dýně hokaido, dýně Hokkaido