Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Kari polévka z pečeného květáku

Hustá podzimní polévka plná zeleniny a voňavého koření vás zahřeje a zasytí, takže si ji klidně můžete dát jako lehký oběd nebo večeři.
13.11.2018
Kari polévka z pečeného květáku
4 porce
Doba přípravy do 10 minut
  • menší květák 1 kus
  • kari koření 2 - 3 lžíce
  • česnek 1 stroužek, rozdrcený
  • římský kmín 1/2 lžičky
  • mletá paprika 1/2 lžičky
  • olivový olej
  • červená cibule 1 kus
  • listy špenátu 1 hrst
  • mrkev 3 kusy
  • vývar 1 litr
  • mandlové nebo kokosové mléko 250 ml
  • chilli koření 1/2 lžičky
  • sůl a pepř
  • rozdrobené slané krekry a/nebo ořechy na posypání

Postup

  1. Troubu předejřejte na 200 °C. Květák rozeberte na růžičky, promíchejte je s kari kořením, drceným česnekm, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi olivového oleje. Rozprostřete je na plech vyložený papírem na pečení, dejte do trouby a pečte 20 až 22 minut, až změknou. Dejte stranou. 
  2. Zbylou zeleninu (cibuli, špenátové listy, mrkev) nakrájejte.
  3. Upečené růžičky květáku rozmixujte krátkými pulzy, aby připomínaly rýži.
  4. V hrnci rozehřejte 2 lžicky olivového oleje a osmažte na něm cibuli. Vlije vývar, mandlové nebo kokosové mléko, vsypte nakrájenou mrkev a špenát, květákovou rýži, chilli koření a opepřete. Rychle uvěďte do varu, snižte příkon a polévku mírným varem vařte asi 20 minut, až zelenina změkne. Chcete-li, podávejte polévku posypanou rozdrobenými krekry a/nebo nasekanými ořechy.

Adventní čas i období svátků se blíží. Pokud si chcete kulinární vrchol roku užít ve velkém stylu, hledejte inspiraci v novém čísle časopisu Prima FRESH, které přináší skoro 80 čerstvých receptů. Najdete ho v prodeji už od středy 14. listopadu.

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Související témata: polévka, květák
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama