Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Letní salát z červené pšenice

Léto je jako stvořené pro zdravý jídelníček. K dispozici je spousta čerstvé zeleniny a pokud si navíc dáte záležet na výběru surovin pěstovaných bez chemie, ideálně v bio kvalitě, vaše tělo zajásá. Připravte si salát, který je nejen zdravý, ale i výživný, takže se nemusíte bát, že po něm budete mít brzy hlad.
21.06.2019
Letní salát z červené pšenice
4 porce
Doba přípravy do 30 minut
  • červená pšenice 250 g
  • dýňový olej
  • bílé máslové fazole 1 plechovka
  • ledový salát 1/2 hlávky
  • rajčata 2 kusy
  • mrkev 2 kusy
  • 1/2 salátové okurky
  • červená paprika 1 kus
  • bylinky podle chuti
  • vinný ocet
  • sůl

Postup

  1. Pšenici důkladně propláchněte a vařte 60 minut v osolené vodě s kapkou oleje. Poté ji odstavte z ohně, nechte ještě chvíli dojít, slijte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Očistěte ji, omyjte a nakrájejte na nudličky. Fazole slijte, propláchněte vodou a nechte odkapat.
  3. Vychladlou pšenici, zeleninu a fazole důkladně promíchejte v míse, osolte a dochuťte dýňovým olejem, vinným octem a nasekanými bylinkami. Salát nechte chvíli odležet a podávejte.
Letní salát z červené pšenice
Autor: archiv Probio.cz Letní salát z červené pšenice
Můžete si ji dát jako přílohu místo rýže nebo z ní udělat třeba salát

5 dobrých důvodů, proč si dát pšenici dvouzrnku

Související témata: letní salát, červená pšenice
Reklama